TBMM İnsan Hakları heyeti Diyarbakır Annelerini ziyaret etti
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık ile Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu üyesi milletvekilleriyle birlikte, PKK taraflarından dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Binası önünde evlat nöbetini kararlılıkla sürdüren Diyarbakır Anneleri’ni ziyaret etti.
Diyarbakır Annelerinin, HDP il başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da başlattıkları evlat nöbetini 1537'nci gününe girdi. PKK tarafından kaçırılan çocukları mücadele eden anneleri, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu üyesi milletvekilleriyle ziyaret etti. Ailelerle tek tek görüşen heyet, mücadeleyi desteklediklerini vurguladı.
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Bu mücadeleyi en başından bu yana çok dikkatle ve yakından takip ediyoruz.
PKK terör örgütünün 12, 13, 14 yaşından başlayarak eline ağır silahlar verdiği çocukları, 'genç savaşçılar' diye sosyal medya hesaplarından paylaşan uluslararası bazı güçler ve devletlerin zulümle abat olunmayacağını, 'terör bir gün muhakkak destekleyeni de bulur' uyarısına kulak kabartmaları gerektiğini düşünüyorum."
EN SON HABERLER
- 1 Kayseride fuhuş operasyonunda 10 tutuklama
- 2 Çankırı'da korkunç kaza! Araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 1 yaralı
- 3 Taşacak Bu Deniz 36. bölüm fragmanı izle: TRT 1 ile gelecek hafta neler olacak?
- 4 Şarkıcı Hakkı Bulut'tan korkutan haber: Sahnede rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı
- 5 Taşacak Bu Deniz 35.bölümüyle yayında: TRT1 ile Taşacak Bu Deniz son bölüm izle bilgisi
- 6 Mersin'de zehir tacirlerine geçit yok
- 7 Serçe parmağınızın boyuna bakın! Zekanız mı güçlü hafızanız mı? Yanıtı bedeninizde gizli...
- 8 Çoğu kişi bunu bilmiyor: 5 litrelik pet şişeyle balkonda 12 ay boyunca taze mahsul yetiştirin!
- 9 Hatay’da feci kaza: Anne ve küçük kızı hayatını kaybetti!
- 10 Evinin terasında ölü bulundu!