Tıp öğrencileri yangın nöbetinde
Emine Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin vizyonundan ilham alan genç gönüllüler; İstanbul, Ankara ve Isparta’da ormanlarda çöp toplayarak yangın riskine dikkat çekti. Resmi verilere göre 2025 itibarıyla 3 bini aşan orman yangınlarının yüzde 60’ı insan kaynaklı nedenlerden çıktı. 2020-2024 yılları arasında kayıtlara geçen yangın sayısı ise 2 bin 946 oldu.
ORMAN YANGINLARINA KARŞI GENÇLERDEN HAREKET
Her yıl yüzlerce hektarlık alanı yok eden orman yangınlarının büyük bölümü insan kaynaklı nedenlerden çıkıyor. 2020-2024 yılları arasında Türkiye'de 2 bin 946 orman yangını kaydedilirken, 2025'te bu sayı 3 bini geçti. Resmi veriler, yangınların yüzde 60'ının kasıt, ihmal veya kazalardan kaynaklandığını gösteriyor. Yangınlara 27 uçak, 105 helikopter, 6 bin kara aracı ve 25 bin personelle müdahale edilirken, genç gönüllüler küçük bir atığın büyük bir felaketi tetikleyebileceğine dikkat çekti.
ÜNİVERSİTE GENÇLERİ ORMANLARDA
İstanbul Belgrad Ormanı'nda Medipol, Marmara, Sağlık Bilimleri, Üsküdar ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversiteleri öğrencilerinden oluşan 14 gönüllü, yoğun yağışa rağmen 50 çöp poşeti atık topladı. Ankara'da Yıldırım Beyazıt ve Hacettepe Üniversitesi öğrencileri Eymir Gölü çevresinde; Isparta'da ise Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri farklı bölgelerde temizlik yaptı. Plastik, cam ve yanıcı atıkları toplayan gönüllüler, doğanın korunması için toplumun her kesimine çağrı yaptı.
EN SON HABERLER
- 1 Florya'da feci kaza! 1 ölü 3 ağır yaralı
- 2 Ev arkadaşı olan kadınların kavgası cinayetle bitti! Kalbinden bıçaklanan 35 yaşındaki kadın öldü
- 3 Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem
- 4 Afyonkarahisar canisi Arif Sefa Özdemir, katliamdan bir gün önce İzmirli muhtarı aramış! "Var mı canını sıkan, herhangi bir sıkıntı?"
- 5 Aydın merkezli 14 ilde eş zamanlı yasa dışı bahis operasyonu: 34 tutuklama
- 6 Antalya'da yatalak olduğu öğrenilen Ukraynalı kadın evinde ölü bulundu
- 7 Arka planda dev bir balon mu var? YouTube neyi gizliyor? Google bağımsız ölçümü mahkemeyle engelledi
- 8 Beşiktaş Hapoel Beer Sheva maçı ne zaman, saat kaçta oynanacak? BJK Avrupa Ligi maç takvimi
- 9 Beşiktaş Galatasaray derbisi ne zaman, saat kaçta oynanacak? Süper Lig BJK - GS derbi maçı tarihi
- 10 SON DAKİKA… Afyonkarahisar canisi Arif Sefa Özdemir ifadesinde ne dedi? Katilin 16 kilometrelik kanlı rotası belli oldu: Ev bastı araç gasp etti!