Almanya'nın Erfurt kentindeki Dünya Aşçılar Olimpiyatları'ndan Türk aşçılar 27'si altın 47 madalya ile döndü. 22-25 Ekim arası düzenlenen ve 59 ülkeden 2 bin şefin katıldığı olimpiyatları 25 bin kişi izledi. Olimpiyatların yapıldığı merkezdeki 18 mutfakta dünyanın en iyi aşçıları toplam 7 bin çeşit yemeği ziyaretçilerin beğenisine sundu. Ülkelerin milli takımlarının yarıştığı pastacılık ile sıcak ve soğuk mutfak kategorilerinde birinciliği Singapur kazandı. 30 ülkenin katıldığı bu kategoride Finlandiya ikinci, İsviçre ise üçüncü oldu. Türkiye sıralamada 29'uncu sırada yer aldı. Olimpiyatlara Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu'ndan 19, Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımı olarak da 11 kişilik iki ekip katıldı. Toplamda 27 altın, 17 gümüş, 3 bronz madalya alan aşçılarımız yaprak sarma ve hünkâr beğendi gibi milli lezzetleri tanıttı.
DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE