Türkiye yavrumuza şifa, bize vatan oldu
Fanconi Sendromu hastası 5 yaşındaki Gazzeli Kareem Foad, Adana'da sağlığına kavuştu. Oğlunu kaybetme korkusu yaşayan anne İman Saed İbrahim, "Türkiye yavrumuza şifa, bize vatan oldu" sözleriyle minnettarlığını dile getirdi.
Türkiye'de sağlığına kavuşan Kareem, annesi İman Saed İbrahim (30) ve ablası Aya Alı Foad (13) ile birlikte AFAD'ın konteyner kentinde yaşamlarını sürdürüyor.
Oğlunun rahatsızlığı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) başvurduğunu anlatan İman Saed İbrahim, iznin çıkmasıyla Türkiye'nin kendilerine kucak açtığını belirterek, "Hepimize izin çıkmıştı. Ama eşimi gözaltına aldılar. Nereye götürdüklerini bilmiyoruz. Biz daha sonra Türkiye'nin gönderdiği ambulans uçakla Adana'ya getirildik. Yavrumu kaybedeceğim diye çok korkuyordum ama Türk doktorları yavruma şifa oldu ve sağlığına kavuşturdu. Eğer Türkiye'de tedavi olmasaydı yavrum hayatta olmayacaktı" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Afyonkarahisar'da kan donduran olay! 3 ayrı noktada 8 ceset bulundu
- 2 Afyonkarahisar'daki vahşette korkunç detaylar: 2 kadın öğretmen de cani katilin kurbanı oldu!
- 3 SON DAKİKA I Afyonkarahisar’da 8 kişiyi katletmişti! “MİT görevlisiyim” yalanıyla gasbetmiş!
- 4 KYK burs sonuçları 2026-2027 ne zaman açıklanacak, ilk ne zaman ödenecek? Gözler GSB’de!
- 5 Zonguldak’ta otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
- 6 SGK 100 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak
- 7 İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı
- 8 Katliamın yaşandığı köyün muhtarı, SABAH’a konuştu: Cani önüne geleni vurdu
- 9 Zonguldak'ta otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
- 10 SON DAKİKA I Afyonkarahisar’da 8 kişiyi katletmişti! “MİT görevlisiyim” yalanıyla gasbetmiş!