Ülkeden kaçırılmak istenilen 12 binden fazla tarihi eser ele geçirildi
Edirne’nin Kapıkule Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonda, Konya’dan Polonya’ya gitmekte olan bir TIR’da 12 binden fazla tarihi eser ele geçirildi.
28 Mayıs 2025 tarihinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetim sırasında, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak üzere gelen bir TIR şüphe üzerine durdurularak aramaya alındı. Araçta yapılan detaylı aramada, TIR'ın sürücü kabininde gizlenmiş halde 12 bin 370 adet çeşitli ebatlarda sikke, 400 adet takı ve obje olmak üzere toplam 12 yedi yüz parça tarihi eser ele geçirildi.
Ele geçirilen eserlerin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında korunması gereken nitelikte olduğu tespit edildi. Olayla ilgili olarak TIR sürücüsü hakkında adli tahkikat başlatıldı. Yetkililerden yapılan açıklamada, Türkiye'nin kültürel mirasına yönelik kaçakçılıkla mücadelesinin kararlılıkla sürdüğü belirtilerek, "Kültür varlıklarımız bu toprakların hafızasıdır. Onları kaçırmak, yalnızca ülkemize değil tüm insanlığa karşı bir suçtur" ifadelerine yer verildi.
EN SON HABERLER
- 1 Yerlikaya’dan 10 Ocak İdareciler Günü mesajı
- 2 İzmir Dikili açıklarında göçmen faciası: 1 ölü, 7 kayıp
- 3 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı sonuçları ne zaman belli olacak? Tarih bekleniyor!
- 4 TOKİ 500 BİN KONUT KURA TARİHLERİ: İl il belli oluyor! 2026 TOKİ kura çekimleri ne zaman çekilecek?
- 5 İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Meteoroloji'den hava tahmin raporu! Kar yağışı geri dönüyor!
- 6 Marmaris’teki acı kazada yaşlı kadın hayatını kaybetmişti: Kamyon sürücüsü tutuklandı
- 7 TOKİ 500 bin konut Antalya kura çekim heyecanı! 13 bin 213 hak sahibi belli oldu
- 8 Esenyurt'ta panik anları: Binanın giriş patında patlama!
- 9 Motosiklet kazasında ağır yaralanan 2 çocuk babası hayatını kaybetti
- 10 Asrın felaketinde ağır hasar almıştı: Yeniden ibadete açıldı