Giriş Tarihi: 1.2.2012 10:59 Son Güncelleme: 1.2.2012 11:00

Uzmanından şifalı bitkilerle ilgili uyarı

Şifalı Bitkiler Uzmanı Ercan Yetkin, kalp rahatsızlığı ile ilgili dengeli ve elegan beslenmenin önemli olduğunu belirterek, gelişi güzel şifalı bitki kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Kalp krizi, kalp damar tıkanıklığı, açık kalp ameliyatı gibi kalp rahatsızlıklarının dengeli beslenin zamanında ve elagan beslenmenin önemli olduğu ifade ediliyor.
Ercan Yetkin, kafamıza göre öğün saatleri yada diyet yapmanın yanlış olduğunu, kalp hastalığına gelişi güzel önerileri dikkate almamaları gerektiğinin altını çizerek, "Son günlerde herkes şifalı bitki uzmanı olmuşçasına reçeteler önermektedir. Bir bakıyorsunuz birileri efendim kulak memesinde çizginiz var kalp hastası olabilirsiniz ya da yüzük parmağınız kısa, yada başınızda saç kalmamış gibi insanların kafasını karıştırıyor. Bu bulgular doğru olsa bile ki değildir. Bu her kimse için geçerli olamaz.
Uzman doktora düzenli gitmelisiniz. Dengeli beslenmek şartı ile bu soğuk günlerde fazla ağır yemekler, hazmı zor gıdaları dikkatli tüketerek sağlıklı bir adım atabilirsiniz. Bu düzende kaliteli yaşam tarzınıza bir düzen oluşturdukça kalbiniz daha sağlıklı olur. Birde şifalı bitkileri bu yaşam kalitesi ile dozunu iyi ayarladıkça kullanıldığı vakit çok daha faydalarını görürsünüz. Ama işi ticari yönünü ön plana alan bir şifalı bitki satıcısından değil de işin tamamen insan sağlığını ön plana alan bir şifalı biticisine başvurmanız lazım" dedi.
Kalp damar tıkanıklığı için önerilerde bulunan Yetkin, " Kalp damar tıkanıklığı için 100 gram Melisa bitkisi, 100 gram Karabaş bitkisi, 15 gram Zencefil kökü, 15 gram Havlıcan kökünü 2 litre suya önce kökleri 15 dakika kaynatın daha sonra ocağın altın söndürüp, bitkileri atıp 24 saat bekletip süzdükten sonra yemeklerden 20 dakika önce bir su bardağı içiniz. Kalp sağlığı için; alıç çiçeği ve yaprağı, soya lesitin, üzüm çekirdeği, taze kabuklarından arındırılmış ceviz içi, keten tohumu, deve dikeni, ginseng, elma sirkesi, biberiye, lavanta, civan perçemi, peynir kekiği, yeşil çay, hünnap, ısırgan yaprağı, ardıç tohumu, ökse otu, keçi boynuzu, zeytin yaprağı, tere tohumu ve çörek otu önerirken yine de doktorunuza danışmanız şartı ile tavsiye etmekteyim" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.