Son Güncelleme: Pazartesi 26.01.2015 07:24
Yaban mersini, yağın olumsuz etkisini azaltıyor
Araştırma, yaban mersininde bol miktarda bulunan polifenolün aşırı yağlı yiyeceklerin vücuda verdiği zararı azalttığını gösterdi.
Bilim insanları, fareleri 3 ay boyunca aşırı yağlı yiyeceklerle besledi. Farelerden bazılarına kurutulmuş yaban mersini verildi.
Obezlerde iltihaplanmalara daha sık rastlandığını hatırlatan bilim insanları farelerin hücrelerindeki iltihap düzeyini inceledi. Bilimciler ayrıca kobayların kanındaki glikoz düzeyini araştırdı, tansiyonunu ölçtü ve aldığı kiloları saptadı.
Öğünlerinin yaklaşık yüzde 10'unu yaban mersinin oluşturduğu farelerde iltihaplanmanın etkilerinin daha az olduğu, yağlı yiyeceklerin tansiyonu yükseltmediği belirlendi.
Araştırmanın sonuçları "PLOS ONE" dergisinde yayımlandı.
EN SON HABERLER
- 1 Bursa'daki feci kaza! Anne-oğul hayatını kaybetti
- 2 Ölen hastanın yakınları sağlık görevlilerine saldırdı: 3 gözaltı
- 3 Ölüm parkta dinlenirken yakaladı
- 4 Bankada 2 müşteri arasında bıçaklı kavga
- 5 Bitlis’te feci kaza! Kontrolden çıkan minibüs kaldırımdaki vatandaşların arasına daldı
- 6 Minibüs kaldırımda yürüyenlere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
- 7 Organ ticareti şebekesine operasyon: 9 tutuklama
- 8 Abdi İbrahim körfez ülkeleriyle ilaç ihracında ortaklık yapacak
- 9 Yol kenarında başından vurulmuş halde bulundu
- 10 Erbakan: İsrail ile ticaretin kesilmesi olumlu