Giriş Tarihi: 16.4.2024

Yapay gıdalar alerjiyi tetikliyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nesibe Koç Aydoğdu, son zamanlarda bahar alerjisi şikâyetiyle hastaneye başvuran çocuk sayısında artış gözlendiğini söyledi. Çocukların sıklıkla tükettiği yapay gıdaların, koruyucu içeren şeker, abur cubur gibi ürünlerin de alerjik reaksiyonları tetiklediğine dikkat çeken Aydoğdu, "Çocukların fazlaca maruz kalabileceği şeker ve tatlıların tüketimini kısıtlamak, küçük yaş çocuklarda mümkünse hiç vermemek gıda alerji riskini azaltacaktır" dedi.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.