Giriş Tarihi: 4.04.2012 11:48 Son Güncelleme: 4.04.2012 12:21

"Yaşlılık 120 yaşında başlar"

Bayilerde kapağında Cem Yılmaz olan bir Aktüel dergisi göreceksiniz. (Tabii hala tükenmediyse). İçinde 92 yaşında “taş gibi” bir adamın öyküsü var. İnanılır gibi değil ama hedefi 120 yaş.

Yaşlılık 120 yaşında başlar
92 YAŞINDAKİ YOGİ KAZIM 100 YILA MEYDAN OKUYOR
"Yaşlılık 120 yaşında başlar"

Yogi Kazım namı diğer Kazım Gürbüz en son Kartalkaya'da ailesiyle öğrencileriyle kayak yaparken kameralara yansıdı. Kendi sistemi YOKA (Yogi Kazım'ın harfleri) ile bugüne kadar felçlilerden MS hastalarına, omurilik problemlerinden kas problemlerine birçok kişiye şifa dağıtan, dünya çapında tanınmış ilk Türk Yogisi, 92 yaşındaki Yogi Kazım'la ve kendisi de Yoga eğitmeni olan Ülkü Gürbüz ve kızları Hikmet Sezgin Gürbüz'le sistemlerinin inceliklerini ve genç kalmanın sırlarını Türkiye'nin en iyi haber dergisi Aktüel için konuştuk.

AYCAN AŞKIM SAROĞLU
Fotoğraflar: Güven Polat

Yogi Kazım, 1920 Adana doğumlu. 4 yaşında Kur'an'ı hatmetti. 20 yıl dünya nimetlerinden uzak Himalayalar'da irade ve nefs eğitimi alıp, vücudun uzuvlarını kontrol altına almayı öğrendi. 1961'de geçirdiği bir trafik kazasında beli kırıldı. Tıp otoriteleri ömür boyu sakat kalacağını, vücudunun belden aşağısının fonksiyonunu yitirdiğini söylediler. Geliştirdiği farklı tedavi yöntemlerini bedeninde uyguladı. İyileşti. Bu durumu manevi bir sınav olarak kabul etti, sakat kalmanın acısını yaşamış bir yogi olarak insanlığa faydalı olma konusunda kendini borçlu hissetti ve sağlıklı yaşamak üzerine bir proje başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile ilk ve orta öğretim okullarında konferanslar verdi.

10 yıl Türkiye'yi dolaşarak kendi sistemi "YOKA" (Yogi Kazım'ın kısaltılmış hali), yogilik ve vücut hakkında bilgiler verdi. Rabıtaya girerek (trans hali) beyinsel enerjisini parmakları aracılığıyla karşısındaki kişiye aktararak, olabildiğince, sinirleri uyarabiliyor. Bu özellikleri bakımından yalnız Türkiye'de değil, dünyada da onun branşında bir yogi daha yok. "Ben yogiliğe kendi özümden ve dini inancımdan da birçok gerçekleri katarak, bedenime daha fazla hakimiyet kurabilmeyi başardım. Yogiliğin en yüksek kademesi olan 8. kademeye geldikten sonra, yogilerin yapabileceklerinin dışında, kendi geliştirdiklerimle 9. kademeye ulaştım.