Giriş Tarihi: 11.8.2019 10:09 Son Güncelleme: 11.8.2019 10:10

Tam kıvamında ve lezzetli kavurma nasıl yapılır? Yumuşacık lokum gibi pişen dana eti kavurma tarifi burada

Kurban Bayramına sayılı günler kala kavurma tarifleri yoğun ilgi görmeye başladı. Sofralarınızda eksilmeyen ve lezzetiyle ağızda dağılan kurban etleri doyumsuz tat bırakıyor. Ülkemizde sevilerek tüketilen yumuşacık lokum gibi pişen dana eti kavurma tarifini arıyorsanız doğru adrestesiniz. Eti pişirirken püf noktası ise bir gece dinlendirdikten sonra sinirleri temizlenerek kuşbaşı şeklinde doğranmasıdır. Peki yumuşacık lokum gibi pişen dana eti kavurma nasıl yapılır?

Kavurma, sofraların vazgeçilmez yemeği olma geleneğini sürdürüyor. Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar en iyi kurbanlıkları seçmek için satış pazarlarına gitmeye devam ediyor. Sofralarımızda en lezzetli yumuşacık ve lokum gibi pişen kavurma tarifine haberimizde yer verdik. Peki kavurma tarifi nasıl yapılır?

KAVURMA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Soflarınızın vazgeçilmezi, lezzetiyle tadı damağınızda kalan kavurmanın tarifine haberimizde değindik. İşte adım adım kavurma tarifi…

Malzeme Listesi

1 kg dana kuşbaşı

1 baş orta büyüklükte kuru soğan

3 ya da 4 diş sarımsak

Bir miktar sıvıyağ

(2-4 Kişilik - 45 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

İlk olarak orta büyüklükteki bir tavanın içerisine kavurmalık dana kuşbaşı etleri koyun. Ocağın altını açın ve hiçbir şey ilave etmeden, ama sürekli karıştırarak etleri pişirmeye başlayın.

Adım 2

Tavadaki etlerin rengi değişmeye başladığında ve etler suyunu salmaya başladığında bir miktar sıvı yağ ilave edin. Ocağı kısık ateşe alın ve bu şekilde arada karıştırarak pişirmeye devam edin.

Adım 3

Etler pişerken ayrı bir yerde soğanları ve sarımsakları soyun. Sonrasında soğanı dörde bölün. Doğranmış soğanları ve tüm şekilde olan sarımsakları tavanın içerisine ilave edin. Etler suyunu yeniden çekene kadar tüm malzemeler ile birlikte pişirin.

Adım 4

Eğer etler pişmeden etlerin suyu biterse takriben yarım çay bardağı kadar kaynar su ilave edip bir süre daha etleri pişirin. Etler tamamen piştikten ve lokum kıvamına geldikten sonra içerisine bir miktar tuz ilave edip yemeği ocaktan alın ve servis edin.

KURBAN ETİNİ PİŞİRMEDEN ÖNCE…

Etler kuşbaşı doğranır. 1 gece buzdolabında dinlendirilir.

İç yağı tencerede eritiyoruz. Etlerimizi tencereye koyup suyunu bırakana kadar karıştırıyoruz. Kendi suyunu tamamen bırakıp renk değiştirdikten sonra yarım bardak suyu ekliyoruz. Ocağın altını kısıp kapağını kapatıyoruz ve bu şekilde 1.5-2 saat pişiriyoruz. Etler yumuşadıktan sonra tuzunu ekliyoruz. Kalan suyu çektikten sonra tereyağını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Kavurmamız hazır.

Çelik tencere kullanımı ısının daha iyi dağılmasını sağlar ve suyun hemen buharlaşmasına engel olur. Böylece etler daha iyi pişer. İç yağlar eritilirken yeterli miktarda yağ olduğunu düşünürseniz erimeyenleri etleri koymadan önce alabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.