Ersoy Dede

Ersoy Dede

26 Kasım 2017, Pazar

Madem Fakirim Karımı da Döverim!

Her meseleyi, getirip getirip; işsizlik, hayat pahallılığı, enflasyon, yoksulluk, geçim sıkıntısı gibi konulara bağlama alışkanlığının bir gün Kemal Kılıçdaroğlu'nun başına dert açacağını söylemiştim. Yanılmadım.. Ya hu sen memleketteki her sorundan yola çıkıp, ".. millet aç aç.." dersen, artık bu açlık edebiyatı, inandırıcı olmaktan da çıkar. Sözünün ağırlığı kalmaz. Ciddiye almazlar seni bir kere.. Diyor ki Kılıçdaroğlu; "..Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa bu erkek de hıncını gelir, karısından alır.." Evet evet, aynen böyle.. Şaka gibi değil mi?..

İzahı şu; '.. adam dövüyor karısını.. Evet dövüyor ama sor hele bir neden dövüyor..'
Arkadaş bu nasıl bir kafadır?.. Yarın bir gün, karısını dövdüğü için hakim önüne çıkan bir adam savunmasında aynen bunu söylerse ne diyecek Kılıçdaroğlu ? '.. Evet hakim bey karımı dövdüm.. Ama aylardır işsizdim. Psikolojim çok bozulmuştu, ondan dövdüm..' derse, hakim ne karar verecek?.. Sen ana muhalefet partisi genel başkanısın arkadaş. Bu topa böyle mi girilir?.. Kadına şiddet ile ilgili edilebilecek onca güzel söz varken.. '… kadınlarımız çiçektir, koklamaya kıyamadığımız..' de.. '.. Sizi doğuran da bir kadın değil midir?..' de… Sen ne giriyorsun, işsizlik pahallılık falan diye.. Ha ana muhalefet partisi lideri olarak; işsizlik, pahallılık, geçim sıkıntısı, enflasyon, yoksulluk, yolsuzluk eleştirisi yap.. Hatta her gün dilinden düşürme. Her fırsatta bu sorunların halledilmesi için çözüm önerileri sun, sıkıştır hükümeti.. Ama arkadaş, kadın dövmeyi getirip buna nasıl bağlarsın?..
**

Diyelim ki bu bir tez.. Ve tezin sahibi de Sayın Kılıçdaroğlu.. Tezin sonucu; 'İşsiz ve parasız erkekler karısını döver'.. Yani, buradan bu sonuç çıkıyor.. Peki tek bir sahnesinden 20 asgari ücret kadar gecelik alan anlı-şanlı şarkıcılar/türkücüler neden dövüyor karısını?.. E hani evine ekmek getiremeyenler karısını dövüyordu hep.. Bakın magazin eklerine kim nasıl davranıyor karısına/kız arkadaşına görürsünüz.. Tam tersinden bakalım bir de isterseniz.. Sahiden yoksulluk sınırı altında yaşam savaşı veren ne aileler gördüm hayatım boyunca.. Bir baş soğanı bölüp paylaşan karı-kocalar… Bakın sevgili dostlar.. Kimi çalışmalar aksini söylese de, sosyolojik olarak kadına şiddetle ekonomik durum aslında ters orantılıdır.. Çünkü yaşam zorlaştıkça aile daha içine kapanır ve aile fertleri daha sıkı sıkı bağlanır birbirine.. Daha çok acıyı paylaşır daha fazla sevgiyi tahkim ederler bu safhada. Düşmana daha sert kapatırlar kapılarını ve daha candan yürekten sarılırlar birbirlerine.. Bir insanın, aralarında karısının da olduğu bir başka insanı dövme ihtiyacı hissetmesi, başka bir soruna işaret eder.. Fakirliğe değil.. Öyle..

SON DAKİKA