MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

29 Temmuz 2014, Salı

Dünya susacak, terörist vuracak!

Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM, çok genç bir sivil toplum kuruluşu olmasına rağmen, gündemdeki sıcak konulara yönelik açıklamaları, çalışmaları ve araştırmaları ile kısa zamanda dikkat çekti.

KADEM, kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlamayı amaçlayan bir dernek. Türkiye'de ve yurtdışında kadınlara yönelik her türlü haksızlığa ve zulme karşı açıklama, etkinlik ve çeşitli aktiviteler yapıyorlar.

Kadınların toplumsal farkındalığını artırmak için paneller, araştırmalar ve eylemler düzenleyen KADEM'in iki yıldır düzenlediği ve gelenekselleştirmek istediği iftar yemeğine katıldım.

Başbakan Erdoğan'ın ailesindeki tüm kadınların faaliyetlerine destek verdiği KADEM, ikinci iftar buluşmasını Sarayburnu'ndaki Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleştirdi.

***
İftarda konuşan Emine Erdoğan, bilimsel çalışmalar, eylemler, konferanslar ve birçok etkinlik sayesinde KADEM'in, kadınların hak ve özgürlük mücadelesinde kendisine müstesna bir yer edindiğini vurguladı.

Suriye'de 4 yıldır devam eden katliamlarda hayatını kaybeden 200 bini aşkın insanın önemli bir kısmını masum çocuklar ve masum kadınların oluşturduğunu ifade eden Emine Erdoğan, "Ölen, işkence gören, tecavüze uğrayan, eşini, evladını yitiren kadınlar, Suriyeli olduğu için insan hakları ve kadın örgütleri meseleye ilgi göstermiyor" dedi.

Mısır'da da Şehit Esma'nın şahsında kadınlara karşı insanlık dışı saldırılar yapıldığını ve modern dünyanın buna da sustuğunu ifade eden Erdoğan, Irak'taki mezhep çatışmalarında, Gazze'deki İsrail'in soykırım boyutuna varan katliamlarında da yine kadınların ve çocukların ilk hedef yapıldığını kaydetti.

***
Emine Erdoğan, Gazze'de yaşanlar için de şunları söyledi: "İnsanlığın en büyük sınavı şu anda Filistin'de, Gazze'de yaşanıyor. Gazze'de yaşanan dram nedeniyle içimiz burkuluyor, yüreğimiz yanıyor, boğazımız düğümleniyor. Anneler, masum yavrularının, çocuklarının, bebeklerinin, kendi kucaklarında dünyaya son bakışlarını çaresizlikle izliyorlar. Gazze'de bebekler, ağızlarında emzikle öldürülüyor. Gazze'de çocuklar, ellerindeki oyuncaklarla ölüyorlar. Şehit olmuş annesinin önünde, uyansın da beni emzirsin diye bekleyen bebeğin çığlığını hiç kimse duymuyor, umursamıyor." diye konuştu.

Batı'nın kadın hakları örgütlerinin, Gazze'de, Mısır, Irak, Suriye'de sınavı kaybettiğini dile getiren Erdoğan, "Aslında ölen, Ortadoğu'daki bebekler, Ortadoğu'daki kadınlar değildir. Onlar şehittir ve yaşıyorlar. Aslında ölen, Batı'nın vicdanıdır, modern dünyanın insafıdır; aslında ölen, insanlıktır" dedi.

***
Emine Erdoğan'ın, "Ne olur sesinizi daha çok yükseltin. Bu sesi bazıları duymasa da mazlumlar masumlar mutlaka duyacaktır" feryadını, başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm uluslar arası kamuoyunun ve dünyanın duymasını istemek insanlık adına, vicdan adına çok mu büyük bir beklenti?

Ramazan ayı boyunca binden fazla sayıda Filistinliyi katleden, bayram boyunca da Filistin tarafının "En azından bayramda vurma" çağrısına rağmen saldırılarını sürdüreceğini açıklayan İsrail terörüne karşı Türkiye'den başka kimsenin sesi çıkmayacak mı?

SON DAKİKA