MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

25 Temmuz 2017, Salı

İstemekle olmuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin yeni Başkanı Trump ile ilk buluşmasında Trump, Türkiye'den bir papazı serbest bırakmasını istedi. Kasım ayında FETÖ'den tutuklanan Papaz Andrew CraigBrunson'ın, Amerikan Ordusu'nda Harp subayı olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Almanya Başbakanı Merkel, PKK terör örgütünün propagandasını yapmaktan dolayı tutuklu olan Deniz Yücel'in serbest bırakılmasını istiyor. Merkel hem de defalarca bu talebini Türkiye'ye iletti. Almanya şimdi de Büyükada'daki toplantıda "ajanlık" suçlaması ile tutuklananları serbest bırakmamızı istiyor.

Aynı şekilde birçok Avrupa ülkesi ve ABD, FETÖ'den, DHKP-C'den ve PKK'dan tutuklu bazı terör örgütü zanlılarının derhal tahliye edilmesini istiyor.

***

Aynı şekilde biz de ABD'den FETÖ terör örgütü elebaşı Gülen'i ve diğer FETÖ'cüleri istiyoruz. Yine Yunanistan'dan 15 Temmuz'dan sonra bu ülkeye kaçan darbecileri geri vermesini talep ediyoruz.

Almanya'dan taleplerimiz ise dosyalara sığmayacak ebatta. PKK, DHKP-C ve FETÖ'den aranan ve Almanya'da oldukları tespit edilen 4 bin 500 kişiyi Türkiye'ye teslim etmesini istiyoruz.

Biz istediğimizde "Bizde yargı bağımsızdır. Yargı süreci devam ediyor, karışamayız" diyorlar.Onların talebine biz de aynı karşılığı verince ne hükümetin 'otoriterliği' ne Erdoğan'ın 'diktatörlüğü' ne de yargının 'faşistliği' kalıyor.

Bırakın aşağılamayı, hakarete varan cümlelerle tüm diplomatik teamülleri yok sayan skandal açıklamalar yapıyorlar. Ama her şeyin bir zamanı var…

***

Mesela, dört Körfez ülkesi, Ramazan ayında aynı anda Katar'a çullanmak istedi. Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinde bu ülkeye 350 milyar dolarlık silah satmasına güvenerek Katar'dan 13 maddelik bir talepte bulundu.

Öyle ki Körfez ülkelerinde onlarca üssü olan ABD'ye tek laf etmeyen ülkeler, Doha'daki Türk üssünün ülke dışına çıkarılmasını bile istedi. Türkiye, aynı anda hamlesini yaparak Meclis'ten, Katar'daki Türk üssüne asker ve teçhizat gönderilmesi yönünde tezkere çıkarttı.

Ondan sonra başta ABD olmak üzere ilk gün Katar'a diş gösteren ülkelerin çoğu yavaş yavaş çark etmeye başladı. Daha önce bu maddelerle ilgili en küçük bir tartışmayı bile kabul etmeyen Körfez ülkeleri '48 saat' mühlet verirken geçen hafta aniden talep listesini 6 maddeye indirdi. Geriye kalan 6 madde ise "teröre destek verilmemesi" şeklinde yuvarlaklaştırıldı. Ve bunların içinde Türkiye'nin üssünü taşıması talebi de yok!

***

Anlayacağınız, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Bahreyn'in Katar'dan istekleri bir ay geçmeden yumuşayıp pelte kıvamına geldi.

Demek ki neymiş? Her isteyenin duası kabul olmuyormuş.

Sürekli Türkiye'den istekte bulunanların yarın yüzünün kızarması mümkün.

Yeter ki bizim ayaklarımız yere sağlam bassın…

SON DAKİKA