MERYEM GAYBERİ

MERYEM GAYBERİ

15 Mayıs 2018, Salı

Aynı ‘ince’ taktik

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayları olacak kişinin profilini anlatırken bir sürü "ilke" ileri sürmüştü. Polemikçi olmayacak, herkesi kuşatacak, başarı öyküsü olacak, ekonomiden anlayacak ve en önemlisi 'partili olmayacak' diyordu. Öyle olsa kendisi aday olurmuş, çünkü partili bir isim 'tarafsız' olamazmış. Öyle diyordu.

Kılıçdaroğlu, Baykal'dan sonra oturduğu genel başkanlık koltuğunu kolayca bırakacak biri değil. Zaman içinde Kemal beye rakip olma potansiyeli taşıyan 'CHP'de çok güçlü' denilen onlarca ismin Kılıçdaroğlu tarafından ekarte edildiğini gördük.

***

Mesela, Mustafa Sarıgül'ü hatırlayın. Şişli Belediye Başkanlığı döneminden bu yana en büyük hayali CHP'nin başına geçmekti. Yıllarca Baykal'la mücadele etti, sonra da Kılıçdaroğlu ile. Kılıçdaroğlu, Sarıgül'ü ekarte etmek için çok basit bir taktik uyguladı. Onu CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterdi.

Hiç unutmuyorum yerel seçimlerde Sarıgül'ü Alibeyköy'de kampanya yürütürken görmüştüm. İki otobüs dolusu taşıma seçmeni ile sokak sokak miting yapmaya çalışıyordu. Otobüs bir mahallede duruyor, otobüslerden inen Sarıgül seçmeni tezahürat yapıp bayrak sallıyordu. Sarıgül ise 10 dakika miting yapıyormuş gibi konuştuktan sonra otobüsler başka mahallelere doğru yol alıyordu. CHP İstanbul İl Teşkilatı'nın kesinlikle Sarıgül'e destek vermediği belirtiliyordu. Sonrası malum. CHP Genel Başkanlığı iddiasındaki Mustafa Sarıgül, büyükşehir belediye başkanlığına gideyim derken evdeki Şişli belediye başkanlığından da oldu.

***

Şimdi CHP'de aynı süreç İnce için işletiliyor sanki. Geçen hafta medyaya yansıdı. Kılıçdaroğlu'nun "Gel bakalım buraya sayın Muharrem İnce" diyerek CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak anons ettiği Muharrem İnce "İkinci tura kalırsa 81 ili gezer Akşener için oy isterim. Akşener beni yardımcısı yaparsa olurum" dedi. Yarışa girdiği an kaybettiğini, tüm iddiasından vaz geçtiğini ilan etmektir bu.

Sanırım Muharrem İnce, Sarıgül'ün akıbetine düşmemek için bir 'hamle' yapmaya çalışıyor. Geç de olsa işin işten geçtiğini geç fark etti ama bu hamlesi, zaten kazanamayacağı bir yarışta CHP milletvekilliğinden de olacağı gerçeğini değiştirmeyecek maalesef...

ZULÜM PAYİDAR OLMAZ

NOT: Beyaz Saray'daki Evanjelistlerin akıl hocalığı ile Filistin konusunda tarihi bir hata yapan ABD Başkanı Trump, Kudüs kararı ile sadece Müslümanları değil tüm dünyayı karşına alıyor. Trump 'vur' deyince öldüren İsrail dün Gazze'de katliam yaptı. Gerçek mermilerle saldırdığı onlarca Filistinliyi şehit etti, yüzlercesini de yaraladı. Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun…

SON DAKİKA