Hüseyin Kaya

Hüseyin Kaya

12 Ekim 2016, Çarşamba

Ölümüne imtihan. İyi olacağız

Güzel günler bizleri bekliyor.

Neden mi?

Yaşanacak bütün zorlukların imtihanıyla her gün imtihandayız.

Uyusaydık ve uysaydık takdir edilene, görünür bir güzelliğin aldatılanı olacaktık.

Oysa biraz bize ait olanı talep ettik dünyamızı dar etmeye çalışıyorlar.

Ölümüne imtihan bu .Sabrederek direnelim.

Yakında kazanacağız.

Yedi düvel saldırmıştı daha önce.

İçimizdekilerle şimdi sekiz oldular.

Her parçamızda her kurumumuzda bir nüveleri var ve saldırıyorlar.

Hatalarımız var ama iyi gidiyoruz. İyi niyetle hareket ediyoruz.

Gerçeklerimizle yüzleşmeliyiz.

Kuşkudan çarçabuk arınmalıyız.

Özgüveni ve adaleti yükseltmeliyiz.

Endişe etmeyin.Kainatın sahibi bu topraklardan bir adalet bir barış ışığı çıkartacaktır.

Yıldızlar kadar uzak gibi görünsede akan su kadar berrak ve zorunlu bir gelecek bizi bekliyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK SORUŞTURMASI DEVAM EDİYOR.

Geçen Sayın Adalet Bakanı Müsteşarı ve yardımcıları ile yürütülen FETÖ soruşturması ve diğer yapısal reformalar üzerinde konuşmuş ve gayretlerini başarılarını yakınen kısaca anlatmıştık.

Dün itibariyle de Ankara Başsavcılığının daha öncede yürütmüş olduğu başarılı soruşturmalarındaki ciddiyetle FETÖ soruşturmasını da sürdürdüğünü anlamış olduk.Başsavcı Harun Kodalak Bey'in böyle olağan üstü dönemlerdeki başarısını ve gayretini FETÖ soruşturmasında da devam ettirdiği izlenmini somutlaştırdık.Adliyedeki ziyaret ve istişarelerimizin faydalı olduğunu söyleyebilirim.Hukuk adamlarımızın gerçekten duyarlı bir inisiyatif içerisinde davrandıklarını söyleyebilirim.Dışardan olayın nasıl göründüğünü başkaca neler yapılabileceğini ifade etme imkanı bulduk.Sohbetlerimizde FETÖ yapılanmasının sosyal bir algı oluşturarak işlemleri boşa çıkarmak uzatmak gibi bir caba içerisinde oldukları görev yapanları töhmet altında bırakacak manipüle yöntemlerine başvurduklarını genel olarak öğrenmiş olduk.Özellikle Sulh Ceza Hakimlerinin sağduyulu titiz çalıştıkları yapılan sorgu sayı ve içeriğinden anlaşılmaktadır.

GÜNDEM

Dün İstanbulda gerçekleştirilen Enerji ile ilgili faaliyet ciddi derecede prestijimizi yükseltmiştir. Güç dengelerini kontrol anlamında stratejik bir kazanım olmuştur. Putin'in uçak kirizinden sonra Türkiye ilk gelişi anlamlıydı.ABD deki seçimlere bir aydan az bir zaman kalmasına denk gelen bu faaliyet bizim açımızdan önemli değerlendirmelere sebep olacaktır.Bu vesileyle orta vadede Ruslarla ve Çin'le ilişkilerimiz gelişecektir.ABD seçimlerinden sonra sonuç ne olursa olsun Türkiyenin önemi ve belirleyici etkisi artacaktır. Clinton'un rahatsız edici açıklamlarından bunu çıkartabiliyoruz.Dünyanın ağırlık merkezinin değişeceğine dair küçük ama etkisi büyük olaylar yaşamaktayız.

PKK öç alma duygusuyla Ak Parti Dicle ilçe başkanını katletti.Olayları tırmandıracak bir hazırlık gayreti başarılı olamayacaktır.Hafta sonu bölgedeydim.Edindiğim izlenim terörün ciddi anlamda başarısız olacağını göstermektedir.Yeni başlangıçlar kurmayı gerektiren sona doğru gelinmektedir.Arkasını güvene aldığımız bir bölgenin sürekli terör üretmesi mümkün olmayacaktır.

Ekonomik faaliyetlerimizle ilgili "serbestiyet felsefesi "uygulanmalıdır ve "sorgulanır"anlayıştan olumsuzluğun giderilmesine kadar vazgeçilmelidir.

ÖNERİ

Milli birlik ruhunun somutlaşması ve sürdürülmesi konusunda bazı idari görevlendirmeler yapılması uygun olacaktır.

SON DAKİKA