Mustafa Taha Dağlı

Mustafa Taha Dağlı

02 Kasım 2015, Pazartesi

YENİLGİ YENİLGİ BÜYÜYEN ZAFER

8 Haziran sabahı sevinç naraları atan manşetleriyle İsrail gazetelerini, derin bir oh çeken İngiliz gazetelerini okuduk.

Aynı sabah onların sevinçlerine ortak olanları, MHP'lileri, oy kaybına rağmen zafer kutlayan CHP'lileri ve diğerlerini gördük.

Sonra dedik ki "bu işte bir gariplik yok mu". Türkiye'deki bir seçim sonucuna İngiliz, İsrailli, Amerikalı, Alman, vs seviniyorsa, sizi sevindiren şey nedir?

Bugün bakıyorum, hepsi yasta. İsrailliler sus pus olmuş ama Filistinliler seviniyor. İngiliz, Amerikan, Alman ortada yok ama Suriyeli seviniyor. Sisi kederde ama Müslüman Kardeşler seviniyor.

Bu bir seçim tekrarıydı. İlki manipülasyonluydu. 7 Haziran sonrası terör olayları ile o manipülasyonun nasıl yapıldığı, herkesin gerçek yüzünün ne olduğu ortaya çıkmıştı.

Seçmen bunu görmezden gelmedi. Sandıktan çıkan sonucun anlamı budur.

Başka sonuçları da var bu seçimin. Her zaferden sonra olduğu gibi.

Askeri vesayet vardı bu memlekette, son buldu.

Derin devletin vesayeti vardı son buldu.

Kemalist vesayet vardı son buldu.

Kala kala bu vesayetlerin hepsinin ortak ve son temsilcileri kalmıştı. Biri paralel yapı diğeri Doğan Medyası.

7 Haziran'daki o manipüleyi yapanlar da bunlardı. İşte 1 Kasım'la birlikte onlar da artık tarihe gömüldü.

2013'ten bu yana çok gelindi bu memleketin üzerine. Dünyada hiçbir iktidarın kaldıramayacağı saldırılar gerçekleştirildi bu iktidara.

Gezi'yle başladı, 17 Aralık'la devam etti, PKK terörüyle doruğa ulaştı.

Hepsi her seferinde "kazandık" dedi, olmadı, bir daha denediler, "bu kez oldu" dediler, olmadı.

Son olarak PKK kozunu oynadılar, "bu kez artık bu iş bitti" dediler. 7 Haziran'da sahte bir zaferin coşkusunu da arkalarına alıp, "yenildiler" diye bağırdılar.

Ama gelinen noktada gördüler ki, yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer var karşılarında. 2002'den beri hatta onun öncesinde 28 Şubat'tan bu yana yenilgilerle büyüyen bir zafer vardı karşılarında.

7 Haziran'da İngiliz, İsrailli neden seviniyordu? Ak Parti tek başına iktidar olamadı diye.

Ak Parti tek başına iktidar olsa ne olacaktı? Başkanlık sistemi gelebilecekti.

İşte onlar Başkanlık sistemine karşıydılar, başkanlık olmayacak diye çok sevindiler.

Bugün sadece Türkiye kazanmadı. İsrailli, Amerikalı, İngiliz sevinemediğine göre Türkiye kazandı ama kalbi Türkiye ile birlikte atanlar da kazandı aynı zamanda.

Filistinli kazandı. Çünkü aylardır katlediliyor Filistinli, Mescidi Aksa elden gidiyor, İslam dünyası dönüp bakmıyor bile. Onların gözü Türkiye'deydi.

Suriyeli kazandı. Çünkü Suriyeli yıllardır katlediliyor. Esat'la birlikte İran da katlediliyor, Rusya'da. Onların gözü Türkiye'de çünkü Türkiye'den başka sahip çıkan yok onlara.

Mısırlı kazandı. Çünkü Sisi katletti onları, darağacına gönderdi. Gözleri Türkiye'deydi. Çünkü Türkiye'den başka hiçbir ülke onların yaşadığına 'darbe' demedi.

Doğu Türkistan, Arakan, Bangladeş, Bosna, Libya, Tunus vs.

Bunların hepsinde Ak Parti ve Erdoğan sevinci yaşandı hala da yaşanıyor. Ak Parti ve Erdoğan diyorum çünkü dün gece özellikle Filistin haber sitelerine göz attım, manşetlerinde seçim sonuçları vardı, ya Erdoğan'ın fotoğraflarını kullanmışlardı ya da Erdoğan'ın Partisi diye söze başlıyorlardı.

SON DAKİKA