HAŞMET BABAOĞLU

Fener balığının lezzeti

ÇOCUKKEN balıkçı tablalarındaki kafasız ve garip şekilli gövdeye bakar kalırdım.
Fener balığıydı adı. Kafası çok çirkin olduğu için itici gelmesin diye kesilip de tablaya konuyordu.
Küçük balıkları çıkardığı ışıkla kendine çekip yuttuğunu öğrenmek ilgimi çekmişti ama beyaz etinin muhteşem lezzetiyle tanışmam epey zaman aldı.
Son günlerde iki adreste bu lezzetin doruk noktalarıyla bir daha karşılaştım. Meraklısının bilgisine sunmak isterim.
Birincisi... Bodrum Gümüşlük'teki değişmez adresim Aquarium'daki "fener balığı kavurma." (Aquarium'un Yalıkavak'ta da bir şubesi var.)
İkincisi... Alaçatı'daki Ahtapot'ta sunulan ve insana parmaklarını yediren özel soslu "fener buğulama."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.