Osmanlı'da balık kültürü
İki kardeş, Osmanlıların deniz ürünlerini ne şekilde yediğini araştırıp kitaplaştırdı.
Bu sayede Osmanlı'nın deniz ürünlerini sıkça tükettiğini öğrenmiş olduk.
Tabii o leziz yemekleri ve ilginç hikayelerini de...
Sultan, Uludağ ırmaklarındaki balıkların padişah ve yakınları için avlanacağını, başkalarının balık avlamasının yasak olduğunu buyurmuş.
Padişahların ve yakınlarının hatta Müslüman halkın deniz mahsulleri ve balık pişirme tekniklerini anlatıyor.
Ayrıca bu eser 2012 yılında yemeğin Nobel'i sayılan Gourmand ödüllerinde, 'En İyi Balık ve Deniz Mahsulleri' kategorisiyle ödüllendirilmiş.
Meğer padişahlar, balık yedikten sonra mutlaka gülbeşeker şerbeti içermiş.
Bu şerbet hem mideyi rahatlatırmış hem de ağız tadına iyi gelirmiş.
Ben de Kilisli kardeşlerin bu muhteşem eserinden sizi haberdar etmek istedim.
Kitap Alfa Basım'dan çıkmış.
Meraklılarına duyurulur…
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.