Çiğ beslenin, canlanın
40 DERECEDE ISITARAK PİŞİRME
Kilo verip vücudumuzu forma sokarken bir yandan da oldukça enerjik olmamızı sağlıyor. İnsanoğlunun ateşi bulmadan önceki tüm yemek yeme alışkanlıklarına geri dönüşü olarak kabul edilen çiğ beslenme biçiminin uygulayıcıları, pişirmenin sonradan öğrenilen bir davranış olduğunu vurguluyor. 40 derecenin üzerinde ısıya maruz kalan maddelerin besin değerinin, enzim ve vitaminlerinin zarar görmesi onları vücut için yararlı olmaktan çıkarıp asit bazlı toksinlere dönüştürdüğü iddia ediliyor. Bunun aksine yediğimiz şeyler ne kadar canlı ve hayat dolu olursa, onu tüketenlerin de o denli canlı ve hayat dolu olacağına inanılıyor. Organik, hayvansal gübre ile yetiştirilmiş ve hiçbir kimyasala maruz kalmamış sebzeler, meyveler, kavrulmamış organik yemişler ve tohumlarını tüketmenin serbest olduğu beslenme biçiminde sadece çiğ beslenmekten değil, aynı zamanda canlı beslenmekten de bahsediliyor. Yani bir gece önceden suda bekleterek adeta yeniden canlandırılan mercimek, nohut gibi gıdalar için geçerli bu yöntem. Besinlerin pişirildiğinde tüm faydasını kaybettiğine inanılıyor. Bu yüzden besinler fazla 40-45 dereceye kadar ısıtılarak pişiriliyor. Bir nevi güneşte kurutma etkisi veriliyor anlayacağınız. Kendi içinde hiç et yemeyenler, eti marine ederek çiğ olarak yiyenler ve sadece balık eti yiyenler olarak gruplara ayrılsa da, orijinalinde böbreklere fazla yüklenmemek için proteinli besinler ve hayvansal gıdalar tüketilmiyor.
İŞLEM GÖRMEMİŞ YAĞLAR
İşlem görmemiş yani rafine olmamış doğal yağlar kullanılıyor. Hindistancevizi, avokado, zeytinyağı ve cevizyağı en popüler olanları. Çiğ beslenmeyi uzun süre deneyimlemiş olan kişiler değişimin sadece vücutlarında olmadığını görmüşler. Karakterlerinden alışkanlıklarına kadar yansıyan bu değişim onları her anlamda mutlu etmiş. Başta söylediğim gibi ben sadece beş günlük bir mutluluk yaşadım. Bir günden 30 güne kadar yapılması önerilen ve birbirinden farklı programları olan bu
beslenme biçiminde siz kendinizi en mutlu edecek olanı ile başlayın. Her anlamda hafifleyip, enerji dolduğunuzu görecek
siniz.
ÇİĞ SEBZELERDEN BURGER
Malzemeler
* 150 gr çiğ badem
* 100 gr ceviz
* 250 gr havuç
* Yarım soğan
* Yarım demet maydanoz
* Yarım kırmızı Arnavut biberi
* 1 limon suyu
Lezzetlendirmek için;
* 1 çay kaşığı taze kekik, ayıklanmış, doğranmış
* 1 çay kaşığı taze biberiye, ayıklanmış, doğranmış
* 1 çay kaşığı taze adaçayı, ayıklanmış, doğranmış
* Yarım çay kaşığı kimyon tohumu
* Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Bütün malzemeleri orta boy doğrayıp mutfak robotuna atın. İyice karışıp ancak henüz püre haline gelmeden hafif parçalı kalacak şekilde çekin. Burger köftesi şekillendirir gibi şekillendirin. 39 derece fırında her iki saatte bir çevirerek toplamda dört-beş saat kurutun. Üzerine dilerseniz avocado ve domatesle hazırlanmış guacamole sos koyarak, yanında da filizlendirdiğiniz mercimek ve kendi saksılarınızda yetiştirebileceğiniz mikro yeşilliklerden hazırladığınız salata ile servis edebilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.