Halk sofrasından lüks restoranlara GnocchI
Birçok kişi tarafından sırf makarna sosları ile servis ediliyor olması sebebiyle, makarna olarak addedilmiş olsa da aslında makarnamsı mini patates
Malzemeler:
* 1 kilo patates
* 2 adet yumurta
* 150 gr un
* 40 gr rendelenmiş parmesan peyniri
* 2 gr tuz
* 2 gr karabiber
* 1 tutam muskat rende
Sos için:
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet arpacık soğan, ince doğranmış
* 1/2 diş sarımsak, ince doğranmış
* 2 gr taze kekik
* 70 gr kestane mantarı
* 70 gr kanlıca mantarı
* 100 ml krema
* 20 gr parmesan peyniri
* Tuz
* Karabiber
Yapılışı: Patatesleri tuzlu suda haşlayıp, biraz ılıdıktan sonra pürüsüz olana kadar ezin. Un, yumurta, muskat ve parmesan peynirini patates püresine ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yaklaşık 2-2,5 santim kalınlığında rulolar yapıp buzdolabında dinlendirin. Dinlenen ruloları dilimleyip elinizde yuvarlayın ve çatal yardımıyla üzerinde tırtıklar oluşturun. İçerisinde su kaynayan tencereye atıp, suyun yüzeyine çıktığında alın ve tavada sos ile karıştırıp servis edin. Sosun yapılışı: Zeytinyağı tavada kızdırın. Önce soğan ardından sarımsakları ekleyip renk almadan tavada soteleyin. Kekikleri ve mantarları da tavaya ekledikten sonra 2-3 dakika pişirin ve hemen ardından kremasını ekleyin. Krema ısındıktan sonra parmesan peynirini de ekleyin ve 1-2 dakika daha sos koyulaşana kadar pişirip, haşlanmış gnocchilerinizi içine atıp çevirin ve servis edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.