Ekmek domatesle buluştuğunda...
Sadece Domates mi?
Dolabınızda var olan malzemeler ile de farklı lezzet kombinasyonları yaratıp, kendi damak tadınıza göre birbirinden lezzetli bruschettalar oluşturabilirsiniz. Benim en sevdiklerim arasında dereotlu krem peynir ve kapari ile servis edilen füme somonlu bruschetta ve ızgara sebze ve balzamik ile servis edilen kurutulmuş etli olan var. Sizler de sunacağınız misafirlerinizin veya ev ahalisinin damak tadını göz önünde bulundurarak onlar için birbirinden özel bruschettalar hazırlayabilirsiniz. Hem de oldukça kısa sürede!
Domatesli bruchetta tarifi
Malzemeler:
150 gr kırmızı çeri domates
150 gr sarı çeri domates
150 gr mor çeri domates
150 ml zeytinyağı
1 orta boy kırmızı soğan ince yemeklik doğranacak
25 gr fesleğen yaprakları
Tuz
Karabiber
2 baguette ekmek (istediğiniz herhangi başka bir ekmekle de değiştirebilirsiniz)
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Ekmeklerinizi kızartın. (fırında veya ekmek kızartma makinasında bu işlemi yapabilirsiniz) Domatesleri ince halkalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağı, domates, tuz, karabiber, soğan ve fesleğenlerinizi karıştırın. Kızaran ekmekler üzerine 2 diş sarımsak ve 50 ml zeytinyağını karıştırıp fırça yardımı ile lezzetlendirin. Ekmeklerin üzerine domateslerinizi koyup servis edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.