Anne yemeği gibisi var mı?
Kişilerle alakalı yorumlar yaparken çok da ayrım ve sınıflandırma yapıp, katagorize etmeyi sevmeyenlerdenim... Erkekler şöyle kadınlar böyle diye... Ancak eminim hepimizin mutabık olacağı bir konu vardır ki erkek çocuklar ile anneleri arasındaki bağ... Bunun en güçlü olanı da bence mutfak ve yemek ile kurulunca oluyor... Mesela evlenen birçok arkadaşım eşlerinin anneleri kadar iyi yemek yapamamasından şikayetçi... Biz erkekler için anne elinden çıkmış bol tereyağlı pirinç pilavı isterse 3 Michelin yıldızlı şef yemeğiyle turnuvaya girsin, yine de galip çıkar! Tam da bu sebeple bugün onca alengirli tarif içinde oldukça basit hazırlanmasıyla da sizlerin beğenisini kazanacağına inandığım, annemin barbunya pilakisini paylaşacağım sizlerle...
Zeytinyağlı barbunya pilaki
YAPILIŞI: Barbunya ve yarım bardak toz şekeri, üzerini iki parmak geçecek şekilde su koyarak, düdüklü tencerede ortalama 10 dakika haşlayın. Başka bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısınınca soğanları ekleyip yumuşatın, havucu ekleyin kavurun, patatesi ekleyin kavurmaya devam edin. Sarımsağı ekleyip çevirin ve piştikten sonra süzülen barbunyaları da tencereye ekleyin. Salçayı ve iki domatesi ekleyin salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Su, şeker ve karabiberi ekleyip, önce harlı ateşte, kaynayınca da orta kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatmadan önce tuzunu, nanesini ilave edip pişirdiğiniz tencerede soğuyup dinlenmeye bırakın. Barbunya pilaki soğuyunca yine pişirdiğiniz tencere ile buzdolabında dinlenmeye bırakın. Servis edeceğiniz kaba alıp, üzerine limon suyunu gezdirin ve ince dilimlenmiş maydanozları serpiştirip servis edin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.