Süper kuru yemiş Antep fıstığı
Amerikan Beslenme ve Diyet Akademisi ve Amerikan Kalp Derneği Antep fıstığının kalp sağlığından zayıflamaya, hipertansiyondan diyabete farklı sorunların çözümünde etkili, süper bir kuru yemiş olduğunu belirtiyor. Antep'te yetişen ve değeri yeni yeni anlaşılan bu fıstığın vitamin, mineral, doymamış yağ asidi, protein içeriğinin; dünyanın farklı yerlerinde yetişen diğer çeşitlerden daha kaliteli olduğu da bir gerçek.
Antep fıstığı kavrulmuş, tuzlanmış, çiğ yani işlenmemiş ve ezme şeklinde tüketiliyor. Besin değeri en yüksek olan şeker katılmamış ezmesi ve kavrulmamış tuz eklenmemiş olanı. Size önerim Antep fıstığını besin değerini kaybetmeyecek şekilde kuru ve soğuk ortamda muhafaza etmeniz.
BAĞIRSAKLARA VE KALBE DOST
KALORİSİ DÜŞÜK
Bilinenin aksine Antep fıstığının besleyici değeri bomba gibi olsa da kalorisi düşük. 30 gram yani bir avuç kadar Antep fıstığı 160 kalori içeriyor. Yani ara öğünlerde öncelikli tercihiniz olmasında fayda var. Ayrıca bir avuç Antep fıstığında 6 gram kadar kaliteli protein bulunuyor. Bu miktar kaju, badem, fındık, ceviz gibi kuru yemişlerden çok daha yüksek olduğu için spor yaptığınız günlerde antrenman sonrası kaslarınızı korumak için tüketmenizi öneririm. Antep fısıtığı diğer kuruyemişlere göre daha az yağlıdır. Bir avuç kadarında 13 gram yağ vardır ve bu yağın çeşidi de zeytinyağında bulunan oleik asittir. Oleik asit bel bölgesindeki yağlanmayı azaltır. Kolesterolü düzenler.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.