Hem tatlı, hem sağlıklı
İNCİRLİ KURABİYE
Malzemeler
- 4 adet kuru incir
- 1 adet muz
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- Yarım su bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı yulaf ezmesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı
İlk olarak incirleri beş dakika kadar sıcak suda bekletin. Muzu ve yumuşayan incirleri parçalara ayırın. Tüm malzemeyi robottan geçirin ve kıvamlı bir hamur elde edin. Bu hamuru 16 eşit parçaya ayırın ve yuvarlak şekil verin. Kurabiyeleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
KAKAOLU YULAF LAPASI
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 çay kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı süt
- Vanilya
Süsleme için
- 1 adet kuru kayısı
- 6 adet yaban mersini
- 4 adet çiğ badem
- 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırarak kısık ateşte dört dakika kadar pişiriniz. Yulaf lapası piştikten sonra kaseye alıp üzerine meyve ve yağlı tohumları ekleyerek tüketin.
BİTTER ÇİKOLATALI TRÜF
Malzemeler
- Yarım su bardağı çiğ badem
- 1 kalıp yüzde 83 kakaolu bitter çikolata
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- Yarım su bardağı Hindistan cevizi sütü
- Yarım su bardağı elenmiş kakao
- Vanilya
KAKAOLU FİT TOPLAR
Malzemeler (18 adet)
- 7 adet hurma
- 4 adet günkurusu kayısı
- Yarım büyük boy muz
- Yarım çay bardağı çiğ fındık
- 1.5 çay bardağı yulaf ezmesi
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı süt
- Süslemek için Hindistan cevizi
Yapılışı
Hurmalarınız çok kuruysa ilk önce sıcak su koyduğunuz bir kasenin içinde hurmaları yumuşamaya bırakın. Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Hurma, muz, gün kurusu kayısı ve sütü rondodan geçirin. Bu karışıma; yulaf ezmesi, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha rondoyu çalıştırın. Son olarak içerisine fındıkları ekleyerek karışımı bir kaşık yardımıyla birbirine yedirin. Hazırladığınız harçtan minik parçalar alarak yuvarlayın ve süsleme için üzerlerine Hindistan cevizi serpin. Kakaolu fit topları iki saat buzdolabında soğumaya bıraktıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.