YAVUZ DONAT

Süleyman Usta'nın (Demirel) Isparta Fırın Kebabı

Kuzu etinin yağları ve kan damarları temizlenir.
Çiğ et şişlere takılıp fırının içine dik olarak sıralanır.
Çalı kökü odunuyla önceden yakılıp ısıtılan fırında 2 saat alevde, bir saat de kor ateşte olmak üzere 3-3.5 saat pişirilir.
Pişirme sırasında fırına bakır sahanlarda su konularak buharlaşması sağlanır.
Ve hem buhar hem ateş sayesinde fırına konulan çiğ et, pişip kebap haline geldiğinde yarı yarıya fire vermiş olur.
Fırından nar gibi kızarmış kuzu eti tabaklarda pide veya lavaş ekmeği üzerinde servis yapılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.