YAVUZ DONAT

Şanlıurfa mutfağı

Programa göre Şanlıurfa'dan saat 16.30'da dönülecekti... Ankara'ya.
Ama... Miting... Suruç'ta bir miting daha... Kalabalık... Trafik derken, dönüşümüz 18.40'a sarktı.
Herkes yorgundu... Açtı.
Anadolu'nun ne kadar "Misafirperver" olduğunu iyi biliriz.
Uçağa binince hostese sorduk:
- Urfalılar uçağa lahmacun getirdiler mi?
Evet... Nereden bildiniz?
Ya çiğ köfte... İçli köfte... Patlıcanlı kebap?
Aaaa... Siz hepsini de biliyorsunuz.
Ayranla şalgam da getirmişlerdir.
Eveeet... Getirdiler.
Urfalılar yemeğin üstüne şıllık tatlısı yerler. Hostes başladı gülmeye:
Vallahi o da var.
Yanımızdakiler inanamadılar.
"Tatlının ismi gerçekten şıllık mı?" diye sordular.
"Evet" dedik:
- Tavsiye ederiz, çok güzeldir. Biz sürekli "Rejim vaziyetinde" olduğumuzdan uçakta yemek yemedik.
Yiyenleri izledik. Şanlıurfa'nın ikramına...
Özellikle de "Şıllık tatlısına" herkes bayıldı.
Biz de "Yemiş gibi olduk."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.