Yemek molası
Kültür Yolu'ndaki "İmam Çağdaş'a" girdik... Bir "Gaziantep markası." Dördüncü kuşakta.
Kurucu...
Kebapçı Hacı Hüseyin Efendi... 1887.
İkinci kuşak İmam Usta.
Üçüncü kuşak Talat Usta.
Şimdi... Dördüncü kuşak işbaşında...
Burhan Çağdaş.
Unutmadan... Firma 1934'te "İmam Çağdaş" adını almış.
Yemekte Burhan Çağdaş'la sohbet ettik... Babası da vardı.
Biz yemek yerken... Burhan Çağdaş da "Gaziantep mutfağını" anlattı:
Bir de Ali Nazik... Ve ezmeli kıyma kuşbaşı.
Soğan kebabı...
Simit kebabı...
Yani Oruk kebabı.
Sarımsak kebabı...
Yenidünya kebabı... Keme Kebabı.
Yaz lahmacunu sebzeli olur...
Maydanozlu, yeşil biberli, etli.
Domates... Ceviz... Nar pekmezi.
İmam Çağdaş'ta günde 1.800 kişi yemek yiyor.
Günlük baklava tüketimi 800 kilo...
Yüzde 80'i "Şehir dışına gidiyor."
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.