YÜKSEL AYTUĞ YÜKSEL AYTUĞ

Bayram işte böyle kutlanır

Bu yıl 19 Mayıs coşkusu ne yazık ki 'bayramın nasıl kutlanacağı' konusunda yaşanan tartışmaların gölgesinde kaldı. Siyaset; bulaştığı her şey gibi bayram sevincini ve coşkusunu da kendine göre yontmaya, eğip bükmeye çalıştı.
Bana göre bu bayramın 'Gençlik ve Spor'dan önce gelmesi gereken tarafı, Atatürk'ün layık olduğu şekilde anılmasıdır.
Bunun da yolu, bayrak ve poster asıp marş söylemekle sınırlı kalmamalı. Zira Atatürk'ü anmak, önce onu anlamak ve tanımaktan geçer. İstanbul Üniversitesi bu bayram hepimize bunun en pratik yolunu gösterdi. İstanbul Üniversitesi ve Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi'nin birlikte hazırladığı 'Atatürk'le Okumak' projesi sayesinde insanlar Atatürk'ün okuduğu kitaplara, kendi el yazısıyla tuttuğu notlara bir 'tık' ile ulaşmanın keyfini yaşadı.
Eğer "ataturkleokumak.istanbul.edu.tr" adresine ulaşırsanız; karşınıza sanal bir kütüphane çıkıyor ve sizi enfes bir animasyon karşılıyor. Tıpkı bilgisayar oyunlarında olduğu gibi kütüphanenin merdivenlerinden çıkıp galerilerinde dolaşabiliyor, raflardan kitap alıp sayfalarını çevirebiliyorsunuz.
Kitaplar arasında Mustafa Kemal Atatürk'ün okuduğu 175 eser de yer alıyor.

MÜTHİŞ BİR DENEYİM
Atatürk'ü zaman zaman eli kanlı diktatörlerle eş tutma aymazlığına düşenlere, bu kütüphaneyi şiddetle tavsiye ediyorum.
Girsinler ve Ulu Önder'in onca işinin arasında kendini geliştirmek, dünyayı tanımak, bilgi ve kültürünü artırmak, yaşadığı toplumu karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için nasıl çaba harcadığına bizzat şahit olsunlar...
Bugün İstanbul Üniversitesi mezunu olduğum için bir kez daha gurur duydum. Projeye emek veren herkesin eline, yüreğine sağlık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.