Türkler sosyalleşmek için kahve içiyor
KAHVENİN KOKUSUNDAN YERİNİ ANLIYOR
Arthur; kahve çekirdeklerine bakıp bir kahvenin hangi ülkeye ait olduğunu, hatta hangi çiftlikten geldiğini bile anlayabiliyor. İyi bir kahvenin nasıl olması gerektiğini sorduğumda ise şöyle diyor: "Kahve kişinin zevkine kalmış bir şey. 'Kahvenin iyi olduğu şöyle anlaşılır' gibi testlere inanmıyorum." Yani hepimizin sandığı gibi, sıcak su dökünce kahve yüzeyde kalıyorsa kalitesiz demek değilmiş.
Kahve seçimi; sabah, öğle ve akşama göre değişiyormuş. Arthur, "Sabah 5'te işe giden biri kesinlikle sert bir kahve içmek ister" diyor. Sert kahvede ise kafeinin fazla değil, tam tersine az olduğunu söylüyor. Türk kahvesi konusuna gelince... Arthur da kahvemize bayılmış; "O kadar yolu onu içmek için geldim" diyor. En asitli kahvenin Brezilya kahvesi olduğundan, en çok kahvenin Finlandiya'da tüketildiğinden de bahsediyor. Sabah uyandığında kahve diye koşuşturanlar ise Danimarkalılar'mış. "Ee ben de içiyorum uyanır uyanmaz" diyorum, "Siz istisnasınız. Türkler genelde sosyalleşmek için kahve içiyor" diyor.
KAHVE SÜSLEMESİ İÇİN SANAT DERSİ ALIYORLAR
Gloria Jeans Coffees standında markanın CEO'su Mehmet Dinçerler'le buluşup kahvelerin üzerindeki sanat hakkında konuştuk. Dinçerler, "Kahvenin sanatı olmazsa olmaz" diyor. Hatta fincandaki görsellik için ekibin birçoğu sanat dersi alıyormuş. 'Latte art' oldukça zor bir şey; bu konuda videolar izleyerek siz de evde deneyebilirsiniz. Benden size bir tüyo: Kahveyi koyarken, fincanı kendinizden biraz ötede, hafif eğik bir şekilde tutun. Fincanı bu şekilde tuttuğunuzda, elinizdeki süt şişesiyle minimum hareket ederek arzu ettiğiniz şekilleri yapabilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.