30 dakikada nefis yemekler
EVDE ALFREDO FETTUCİNİ YAPABİLİR MİYİZ?
Elbette yapabiliriz. O kadar basit ki... Gerekli malzemeleri yazıyorum.
ÜZERİ İÇİN:
Rendelenmiş toz parmesan peyniri
Hemen yapımına geçelim... Bir tencerede su kaynattık, makarnalarımızı üzerinde yazan dakikadan iki dakika önce aldık. Hayır, kesinlikle soğuk sudan geçirmiyoruz. Gerçek bir İtalyan makarnası asla soğuk sudan geçirilmiyor. Bunu biz uydurduk herhalde! Teflon tavada pesto sosumuzu ısıtıyoruz. Tam ısınırken, bir paket çiğ krema ekleyelim. Kremayı son dakika ekliyoruz çünkü kaynayıp yağının ayrışmasını istemeyiz. Bu enfes kokulu, nil yeşili sosun içine haşladığımız makarnaları ekledik. Maksimum iki dakika daha pişiriyoruz. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yaprağı ekleyerek servis ediyoruz.
GARANTİ PESTO SOS
YAPILIŞI:
Hepsini robotta çekiyoruz. Şahane bir pesto sos elde ettik. Zeytinyağını fazladan eklersek akışkan bir kıvamı olur. Aksi halde kızarmış ekmeğin üzerine sürülebilecek koyu bir kıvamda sos elde edip kavanoza koyabiliriz.
PÜF NOKTASI
Pesto sosu yaparken, fesleğen yaprakları kuru olursa, sosunuz daha az yağlı ve kıvamı daha güzel olur.
İDİLİKA'NIN ÇITIR TAVUĞU
PANELEMEK İÇİN:
BULAMAÇ İÇİN:
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI:
Tavukları önce baharatlı una, ardından çırpılmış yumurta ve su karışımına, sonra tekrar un karışımına buluyoruz. Önceden ısıttığımız ama kızdırmadığımız az yağlı bir teflon tavada arkalı önlü kızartıyoruz. Yağın yanmasını istemediğimiz için altını çok açmayalım. Sonra kağıt havlunun üstüne alıyoruz.
SOS İÇİN:
Sos tenceresine zeytinyağı ve sarımsakları alıp hafif çeviriyoruz. Üzerine soya sosu ve en son olarak bal koyuyoruz. Zira bal pişirilmeye cok uygun bir gıda maddesi değildir; ısıtmak yeterlidir. Çıtır tavukları bu sosa bandırıp çıkarttığımızda inanılmaz bir renk alacak. Roka yapraklarının üzerinde sofraya getirmeye ne dersiniz?
PÜF NOKTASI
Tavukları önceden paneleyip dondurursanız, piştiğinde şekli daha güzel, dışı daha çıtır olacaktır. Tavuğu ya da eti panelemeden önce yumurtayı su ile çırpıp havalandırırsanız; pane, eti daha güzel kaplar.
TATLI OLMADAN OLUR MU? OLMAZ!
İşte size en kolay ve havalı tariflerden birisi... Yapımı bir-iki dakika alıyor. Kaymaklı dondurmayı kuplara koyuyoruz. Üzerine bir adet pişmaniyeyi elimizle parçalıyoruz. Sonra üzerine ister karamel sos, isterseniz çikolata sos dökerek, fındık fıstık ya da badem serperek sunuyoruz. Deneyin, siz de bayılacaksınız!
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.