Pratik muzlu tarifler
AĞIZDA DAĞILAN KURABİYELER
Çikolata parçalı muzlu kurabiyelere, Amerikan mutfağında sıkça rastlıyoruz. Ancak bugün size anlatacağım tarif, onların aksine nişasta bazlı bir kurabiye. Kıvamı un kurabiyesi gibi. Bu ölçüden orta boy 40 adet kurabiye elde edebiliyoruz. Ağızda puf diye dağılan bu kurabiyeleri bir kere tadan bir daha unutamayacak.
ÇITIRDAYAN MUZLAR
Kızarmış muz benim en sevdiğim tarif. Çoğunlukla Uzakdoğu esintili sofralarda tatlı olarak sunduğum bu sıcacık tarif, hafif şekerli tadı ve üzerine gezdirdiğim pekmez ve kaymaklı dondurma sayesinde bulundukları sofraları unutulmaz kılıyor. Bu, sır gibi sakladığım reçetesiyle yakınlarımın hep merak konusu olan bir lezzet şöleni. Aynı ölçü ile elma-armut da kızarttığım oluyor ama muz kızartmasının hafifliği diğerleri ile kıyaslanamaz derecede.
Muzlu tatlılarda yine mangalda pişirilen bir tanesi var ki, aklıma gelmişken onun da tarifini yazayım. Bir muzu ortadan yarıyoruz ve içine bitter çikolata parçaları batırıp folyo ile sarıyoruz.
Mangal közünün arasına atıyoruz ve çıkarttığımızda bingo! Çok pratik, harika çikolatalı muzlu tatlınız hazır oluyor.
Kadayıfa sarılı ya da dışı herhangi başka bir pane harcı ile panelenmiş muzların daha ağır olduğunu ve şerbeti tuttuğunu düşünüyorum.
Ancak bu tarifte asla kızarmış bir meyve yiyormuş hissi yaşamayacaksınız, o derece hafif.
Deneyince yorumlarınızı bana yazarsınız, bekliyorum.
BU KEK MUTLULUK VERECEK!
Malum geçtiğimiz hafta her yer karla kaplandı ve İdilika evinden çıkamadı. Moral motivasyon için doğruca mutfağın yolunu tuttum tabii ve aklıma kalp şeklinde bir muzlu kek yapmak geldi. Arkadaşımı da heyecanlandıran bu fikir karşısında kolları sıvadık ve beraber bu reçeteyi oluşturduk. Sıcacık kahvemizi yudumlarken muzlu kek fırından çıkmıştı ve kar tatili bizim için şölene dönüştü. Bakalım siz deneyince bu keki beğenecek misiniz?
İdilika'nın muzlu tariflerini anlattım. Ben yeni reçeteler hazırlarken siz bu tarifleri denersiniz.
Şimdiden hepinizin eline sağlık. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
Bunları biliyor musunuz?
YAPILIŞI: Yumurta, un, pudra şekeri ve pekmezi çırpıyoruz. Kıvamına göre azar azar süt ilave ediyoruz (Kek hamuru kıvamını bulana kadar).
Muzları bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızarmış muzların üzerine kalan pekmezi gezdirip dondurma ile servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Muz kızartmasına pekmez yerine bal da koyabilirsiniz, çok yakışıyor.
Muzlu kek
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Zeytinyağı, Hindistan cevizi, süt ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Un, tarçın, vanilyayı eledikten sonra kek karışımımızın içine ilave ediyoruz. Kek kalıbını yağlayıp kek harcının yarısını döküyoruz. Bir muzu dilimleyip aralarına serpiyoruz ve harcın diğer yarısını döküyoruz. Kalan diğer muzu üzerine dilimleyip bebe bisküvilerini ve Hindistan cevizini serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.
YAPILIŞI: Muzu eziyoruz ve diğer malzemeler ile birlikte yoğuruyoruz. İstediğimiz şekli verip önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Hamur çok yumuşak olursa, yoğururken biraz un ekleyebilirsiniz. Diğer yandan eğer muz yoksa sadece muzlu puding de muz aroması için yeterli oluyor.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.