Çorbasız iftar olmaz
Ramazan ayında, sofraların olmazsa olmazlarından biri de çorbalardır. Ramazan ve bayram sofralarında çorba deyince akla mercimek çorbası gelir. Körili mercimek çorbası ise tam anlamıyla ters köşe bir etki bırakıyor damağınızda. Abant kebabı da, en sevdiğim iftar lezzetlerinden biridir. Hem kişiye özel sunumu, hem doyuruculuğu, hem de lezzetiyle her Ramazan mutlaka bir kez de osa Abant kebabı yaparım. Mutlu ve bereketli sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
Sosu için :
Yapılışı: Bütün malzemeyi tencereye koyup kaynatıyoruz. Ardından üzerine biberli yağ gezdiriyoruz.
ABANT KEBABI
Yapılışı : Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve soğan ilave edip kısık ateşte suyunu tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuz ilave ediyoruz. Suyunu çektikten sonra tereyağı ve mantarı ilave ediyoruz. Ardından sivri biber, domates ve baharatları ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Etler pişerken bir yandan patlıcanların kabuklarını soymadan boylamasına ikiye kesiyoruz. Bir tencereye bolca sıvı yağ koyup orta hararetli ateşte, önlü arkalı patlıcanlar yumuşayıncaya kadar kızartıyoruz. Kızaran patlıcanların fazla yağını kağıt havluyla alıp fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Patlıcanların ortalarını bir çatal yardımıyla eziyoruz. Hazırladığımız etli malzemeyi patlıcanların içine paylaştırıyoruz. Salça ve bir miktar sıcak suyu karıştırarak fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına veriyoruz. Peynir eriyince servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.