Pratik iftar sofrası
İdilika'nın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün yapımı son derece basit lezzetler var. Çalışanlar için hazırladığım bu iftar mönüsünde Balkan köfte yapıyoruz. Esasen Balkanlar'a gittiğimde gördüm ki orada köfteler tuzlu bir kaymak ile sunuluyor ancak bizler eskiden beri bu usul köfteye Balkan köfte diyoruz. Tatlı olarak ise hem hafif, hem de havalı bir tahin helvalı dondurma tarifi sunuyorum. Şimdiden afiyet olsun. Hayırlı Ramazanlar.
Beğendi için:
Sos için:
Yapılışı: Köfte malzemesini bir araya getirip yoğuruyoruz. Top top köfteler elde edip zeytinyağında kızartıyoruz. Beğendi için; tereyağı ve unu kavuruyoruz, içine közlenmiş patlıcanları ilave ediyoruz ve azar azar süt ilave edip koyulaştırıyoruz. En son rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip erimesini sağlıyoruz. Domates sos için; domatesleri ve sarısakları rendeliyoruz ve tüm malzemeyi kaynatıyoruz. Servis ederken tabağa domates sos koyuyoruz, beğendi ve köfteleri diziyoruz. Sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirerek servis ederken maydanoz ile süslüyoruz.
TAHİN HELVALI DONDURMA
Yapılışı: Dondurmayı kuplara paylaştırıyoruz üzerlerine tahin ve pekmez döküp tahin helvayı rendeleyerek servis ediyoruz. Bütün bunlar için sadece iki dakika yeterli oluyor.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.