Uşak lezzetleri
Herkese merhabalar. İdilikanın Mutfağı'nın iftar sofrasında bugün, Ramazan sofralarına yakışır Uşak yemeklerinden et basması ve cendere tatlısına yer veriyorum. İftara misafiriniz varsa, deneyebilirsiniz. Bereketli sofralarda buluşabilmek dileği ile...
ET BASMASI
Üzeri için:
Yapılışı: Öncelikle soğan, sarımsak ve biberleri rondoda çekiyoruz. Diğer bütün malzemeyi bir araya getirerek köfte harcını oluşturuyoruz. Önce patatesleri halka halka kesip yuvarlak bir tepsiye sıkı sıkı diziyoruz. Üzerine köfte harcını yerleştiriyoruz, elimizle iyice bastırıyoruz. Üzerine ise domates ve biberleri istediğimiz gibi diziyoruz. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
CENDERE TATLISI
Üzerine:
Şerbet için:
Yapılışı: Margarin, toz şeker, sıvı yağ, yumurta ve aldığı kadar unu karıştırıp yoğuruyoruz. Hamurdan iri bezeler koparıp incecik açıyoruz. Çekilmiş ceviz içini nişasta ile karıştırıyoruz. Yufkaların üzerine serpiyoruz. Her bir yufkayı iki tarafından oklava ile sarıyoruz. Dilim dilim kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Üzeri için: Margarini sıvı yağ ile kızdırıyoruz ve tatlıların üzerine gezdiriyoruz. 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz ve limon suyunu ekleyip ılıtıyoruz. Sıcak tatlının üzerine şerbeti gezdirip servis yapıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.