Azerbaycan iftarı
AŞKARASI
Yapılışı: Kuzu etini haşlıyoruz. Ayrı bir yerde tereyağını eritiyoruz ve soğanları karamelize ediyoruz. İyice karamel rengi alan soğanların üzerine haşladığımız etleri koyuyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine suda beklemiş kuru kayısı ve kuru erikleri ve haşlanmış kestaneleri ilave ediyoruz. Tuz ve köri ekleyip biraz da etin haşlama suyundan döküyoruz. Yemeği kısık ateşte pişirip yemek tabağında servis ediyoruz.
AZERİ AŞI
Servis için:
Yapılışı: Yasmin pincini bol tuzlu suda haşlıyoruz. Diriliğini kaybetmeyecek şekilde süzüyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Bir tencereye bir miktar tereyağı koyuyoruz, üzerine pirincin bir kısmını döküyoruz. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Aralara eser miktarda safranı paylaştırıyoruz. Üstüne bir kapak kapatıyoruz ancak kapağın etrafını bir bezle sarıyoruz ve ocağı mum ateşine getirip pilavı demlendiriyoruz.
Püf noktası
Pilavı demlerken buzdolabı poşetinin içine kuru üzümleri koyup pilavın üstüne atarsanız buharı ile yumuşacık olur, çünkü Azeri pilavı ve aşkarası böyle kuru üzümlerle servis ediliyor.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.