Bayat ekmekleri değerlendirin
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, bayatlamış ekmeklerden sahur için alternatiflere yer veriyorum. Malum iftarda sofralarımızda bolca pide ve ekmek oluyor. Nimeti değerlendirmek için iki güzel önerim var. Şimdiden afiyet olsun...
SUKARİ (BİR TÜR RUS GEVREĞİ)
Yapılışı: Süt ve toz şekeri karıştırın. Ekmekleri bu karışıma arkalı önlü batırın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepside iyice kızarana kadar fırınlayın.
BAYAT EKMEK PİZZASI
Üst malzeme için:
Yapılışı: Bayat ekmekleri, süt ile ıslatıp yoğurun ve hamur elde edin. Fırın tepsisini yağlayın, hamuru eliniz ile yerleştirin. Üzerine sos sürün. Rendelenmiş mozarella peyniri ve minik minik doğradığınız malzemeler ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
NOT
Mozarella peynirini veya kaşar peynirini asla malzemelerin üzerine koymayın. Peynirin hemen sosun üzerinde erimesi, gerçek pizza görüntüsü ve lezzetinin bir numaralı kuralı.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.