Ekonomik sofralar için farklı öneriler
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün; hem çok ekonomik, hem de çok lezzetli bir mönü var. Umarım beğenirsiniz.
SEBZE PÜRESİ YATAĞINDA TAVUK
Bildiğimiz klasik patates püresini ya da patlıcan beğendiyi, neden başka malzemelerle hazırlamayalım diye düşünerek, bugün patates püresine pancar ekleyip pembe bir püre elde ettim. Asında yaptığım küçük bir hareketti ancak tabaktaki sonucu çok havalı oldu. Mor lahana ile, doğranmış yeşilliklerle, haşlanmış havuçla renkli patates püreleri, ıspanaklı, pazılı, nohutlu, kestaneli beğendiler üretmeye ne dersiniz? Şık tabaklar hazırlamak hiç de pahalı bir şey değil...
ALTERNATİF PUFİDİK BAKLAVA
Bence baklava; yufkadan da olsa, el açması da olsa, Laz böreği de olsa, içi bademli muhallebi dolgulu da olsa her sofrada baştacı edilebilecek bir Türk tatlısı. Ben bugün hemen hemen hepimizin buzluğunda kurtarıcı olarak duran milföylerden ve çok uygun fiyatlara alabileceğimiz badem içi ile hem pratik, hem de uygun bütçeli bir baklava tarifi veriyorum. Beş dakikada hazırlanması, 20 dakika fırınlanmasıyla hemen hazır. Bugünlük benden bu kadar.. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun...
YEŞİL KİNOA SALATASI
Malzemeler:
Yapılışı: Kinoaları 10 dakika haşlıyoruz. Çiğ brokoliyi rondoda çekiyoruz. İçine zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Yeşil harcı kinoalar ile karıştırıyoruz Üzerini mısır ve közlenmiş kırmızı biber ile süslüyoruz.
PANCARLI PÜRE YATAĞINDA IZGARA TAVUK BONFİLE
Malzemeler
Püre için:
Tavuk bonfile için:
4 adet kemiksiz tavuk bonfile
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Haşlanmış pancarı da rendeliyoruz. Diğer malzemelerle karıştırıp hepsini eziyoruz. Tavuğu marine etmek için bütün malzemeyi karıştırıp tavukları iki saat sos içinde dinlendiriyoruz. Ardından çıkarıp ızgara ediyoruz. Pancarlı patates püresi yatağında servis ediyoruz.
BADEMLİ MİLFÖY BAKLAVA
Malzemeler:
Şerbeti için:
Baklavanın yapılışı: Badem içini kırabildiğimiz kadar minik hale gelecek şekilde kırıyoruz, tarçınla karıştırıyoruz. Oda sıcaklığından bir tık daha soğuk olan milföyün arasına fındık içini serpip rulo halinde sarıyoruz ve dilim dilim kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Şerbetin yapılışı: Şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu damlatıyoruz. Milföy baklavaları çıtır çıtır pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz ve soğuk şerbet ile buluşturuyoruz.
PÜF NOKTASI
Arzu ederseniz milföy baklavalarını üçgen şeklinde kapatabilirsiniz, üzerlerine fırınlamadan önce yumurta sarısı sürebilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.