Lezzetli ve sağlıklı sofralar
SUNUMUN ÖNEMİ
Sizlerle, bu siyah beyaz son derece zarif sofrayı paylaşmak istedim. Yaptığımız yemeklerin lezzeti kadar, onları ne şekilde sunduğumuz da son derece önemli aslında.
Her öğün yemeklerimizi; sanki Michelin yıldızlı bir restoranın mutfağından çıkmışcasına özenli hazırlayıp hani o misafir gelince servis edilmek üzere büfelerde bekleyen porselen takımlarımız var ya, işte onlarla sunmak aslında hiç de zor değil...
Zevkine ve gustosuna hayran olduğum Belize, bu işin sırrını sorduğumda benimle üç altın kuralını paylaştı. Evet, hepimiz hazırsak başlıyorum...
1- Renk uyumu
2- Masada taze çiçek olması
3- Soframızı dostlarla paylaşmak
İşte bu üç altın ipucunu bir araya getirdiğimizde dudak ısırtan sofralara imza atmak elimizde. Zira yemekten alınan haz ve ulaşılan doyum noktasının yüzde 50'si tamamen görsellikten geçiyor. Hadi bugün hepimiz bir değişiklik yapalım; soframızı mutfakta hazırlamak yerine, kendimizi ödüllendirelim.
Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
ACAPSANDALİ
Yapılışı: Patlıcanları, soğanı ve taze fasulyeleri mümkün olduğu kadar minik minik doğruyoruz. Havuçları rendeliyoruz. Bütün malzemeyi çiğ olarak tencereye koyuyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte susuz olarak pişiriyoruz. Servis ederken üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
PÜF NOKTASI
Bu yemeği pişirirken tuz koymuyoruz, tuz koyarsak sebzeler sert oluyor, ancak biz yumuşak olmalarını istediğimiz için pişirdikten sonra tuz ilavesi yapmalıyız.
SÜRPRİZLİ PANCAR SALATASI
Yapılışı: Pancar, elma ve havucu rendeliyoruz. Tuz ve karabiber ilavesi ile harmanlıyoruz. Servis ederken bol dereotu ile servis ediyoruz.
MANTARLA İMTİHAN
Yapılışı: Zeytinyağında rendelenmiş sarımsakları soteliyoruz. Mantarları ince ince dilimleyip yüksek ateşte ayrı tavada soteliyoruz. Sotelediğimiz mantarları sarımsaklı zeytinyağı ile soteleyip tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.