Sıra dışı börekler
İdilika'nın Mutfağı'nda bu pazar günü, sizin için sıra dışı börekler hazırlamak istedim. Malum, pazar günü demek; tüm ailenin bir araya toplandığı, en gösterişli yemeklerin ve hamur işlerinin yapıldığı bir gündür. Ben de bu düşünceyle, İspanyollar'ın meşhur çi böreği Empanada ve Malta mutfağına özgü bir börek olan Paltizzi'yi, Türk damak tadına uygun bir hale getirip pişirdim. Ayrıca Meksika usulü acılı sosisli börek de hazırladım. Umarım beğenirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar... Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşıp sorularınızı iletebilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
MİDYE BÖREK
İç malzeme için
Yapılışı: Hamur yoğurulur ve sekiz eşit parçaya ayırılır. Nişasta serperek her biri tek tek açılır, üst üste konur ve tek bir yufka olarak açılır. Tek büyük yufka, rulo haline getirilir. 25 adet beze çıkarılır. Her beze, içli köfte oyar gibi parmakla oyularak iç malzeme eklenir ve şekil verilir. Ispanaklar kaynar suya atılıp bir taşım kaynatılır. Soğuk suya atılıp şoklanır ve blenderdan geçirilir. Lor peyniriyle karıştırılır. 175 derece fırında pişirilir.
İSPANYOL Çİ BÖREĞİ
İç malzeme için
Yapılışı: Süt yavaş yavaş yedirilerek hamur yoğurulur. Soğan ve kıyma kavrulup tuz, karabiber ve kimyon eklenir. En son kuru üzüm ilave edilir. Hamur, ikiye ayrılıp açılır. Bir kapakla kesilerek daireler çıkarılır. Dairelere, önce doğranmış ve haşlanmış yumurta, üzerine dilim zeytin, onun üzerine de kıymalı üzümlü harç konup kapatılır. Kızgın yağda kızartılır.
ACILI SOSİSLİ BÖREK
Yapılışı: Soğan, sarımsak ve sivri biber kavrulur. Ardından havuç ve patates eklenir. Biraz piştikten sonra diğer malzemeler ilave edilip acı bir sos elde edilir. Tortillaların arasına konup rulo şeklinde sarılır. Rulolar tepsiye dizilir. Geri kalan iç malzemesi blenderdan geçirilip ruloların üzerine sürülür. En üste rendelenmiş çedar eklenip 180 derecede pişirilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.