Kıpkırmızı yılbaşı pastası
Kırmızı kadife kek, esasen tam yağlı sütten elde edilen ve asidik bir tat taşıyan buttermilkten elde ediliyor. Ancak biz Türkiye'de buttermilk bulamıyoruz. Ben uygun fiyata evde kendimiz yapabiliriz diye düşündüm.
AŞK TEMALI KEK
Son 10 yıldır Amerika'da popüler olmuş ve çoğunlukla düğünlerde ya da aşk temalı davetlerde yapılan, red velvet cake (kadife dokulu, kımızı pasta), anlaşılacağı üzere her daim kıpkırmızıdır.
Kimi zaman pancar ile, kimi zaman kakaonun yapısında bulunan antosiyanin isimli kırmızı renkli madde sayesinde kırmızı rengini alır.
Modern reçetelere baktığımızda ise pancar köklerinin, dut gibi besinlerin kullanılması ile elde edilen kırmızı renkte organik gıda boyaları kullanılmaktadır.
Bugünlük benden bu kadar, şimdiden hepinizin ellerine sağlık diyorum.
Bu pastayı yapıp yerken herkes sevdiğine, onu sevdiğini söylesin.
Sizleri seviyorum...
KREMASI İÇİN:
Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyip kenara alıyoruz. Ilıtıp oda sıcaklığına getirdiğimiz süt ile sirkeyi karıştırıp 10 dakika kenarda bekletiyoruz. Kek hamurunu hazırlamaya başlarken, öncelikle oda sıcaklığına gelmiş tereyağını alıyoruz, şekerle birlikte çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Oda ısısında bekleyen ve hatta koyulaşan sütü kırmızı gıda boyası ile karıştırıyoruz. Kakaolu un karışımını ve sütü azar azar ekleyerek ve çırparak tüm malzemeyi birbirine yediriyoruz. 22 cm'lik kelepçeli ve yağlanmış kek kalıbına harcımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişiriyoruz. Krema için; labne ve krem şantiyi karıştırıyoruz ve en son kremayı ekliyoruz. Hepsini çırpıyoruz ve daha kıvamlı olması için mutlaka buzdolabında soğutuyoruz. Keki ortadan ikiye kesiyoruz. Keklerin arasına, etrafına ve üzerine kremayı sürüyoruz.
MÜKEMMEL BİR YILBAŞI KEKİ İÇİN PÜF NOKTALARI
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.