Yılbaşı haftasına yakışır çay saati
ŞEKERSİZ NEFİS PARFE
Bugünkü çay davetinde tadına baktığım elmalı şekersiz parfe o kadar güzeldi ki; diyet bisküvi ile yapmayı denesek tam diyet için uygun hale gelebilir diye düşünüyorum. Ev sahibesi hanımefendi üzerine çikolata sosu dökmüştü ancak bence karamel sos da yakışabilir.
BAL KABAKLI YILBAŞI TATLISI
Bu tatlıya resmen bayıldım. Kabak tatlısını seviyorsanız ve farklı bir sunum arayışı içindeyseniz, bu tatlı tam size göre. Ben bu tatlıyı, çıtır krokan parçalarıyla hazırlamayı deneyeceğim. Bence o zaman da nefis olabilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilkaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
YAPILIŞI: Kabukları soyulmuş elmaları rendeliyoruz. Bisküvileri un haline getiriyoruz. İçine portakal kabuğu rendesi, kırılmış ceviz ve ufalanmış bisküvi ilave edip hepsini karıştırıyoruz. Yuvarlak bir kasenin içini streç film ile kaplıyoruz. Hazırladığımız harcı kaseye döküp buzlukta donduruyoruz. Servis ederken ters çevirip üzerine çikolata sos döküyoruz.
BAL KABAKLI BİSKÜVİLİ SÜRPRİZ TATLI
MUHALLEBİ İÇİN:
BALKABAĞI PÜRESİ İÇİN:
YAPILIŞI: Soyulup dilimlenmiş bal kabaklarınının üzerine şekeri ve suyunu ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Muhallebi için; krema ve vanilya hariç tüm malzemeyi koyulaşana kadar pişiriyoruz. Altını kapatıp krema ve vanilyayı ekleyip beş dakika çırpıyoruz. Bal kabaklarını rondodan geçirip püre haline getiriyoruz. Bisküvileri ufalayıp eritilmiş tereyağı ile harmanlıyoruz. Kaselere bal kabağı püresini koyuyoruz, üzerine muhallebiyi, en üste de ufalanmış tereyağlı bisküvileri serpiştiriyoruz.
ÜZERİ ÇİN :
YAPILIŞI: Yumurtaların bir tanesinin sarısını ayırıp tüm malzemeleyi yoğuruyoruz. Hamurdan parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Üstüne ayırdığımız yumurta sarısını sürüp susam, çörekotu serpiyoruz. Fırında pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.