En zarif yılbaşı sofrası
DAVET SOFRASI İNCELİK İSTER
Sevgili Melis Akman'ın yılbaşı sofrası o kadar güzeldi ki; sizinle paylaşmamam, tariflerini aktarmamam mümkün değildi.
Dekorasyondan çiçeklere, müzikten mis kokulara kadar bu sofra her yönüyle zarafetten nasibini almıştı. Hemen hepinizin evlerinizde rahatlıkla yapabileceği, tamamen yılbaşı ruhunu yansıtan lezzetler inanılmaz etkileyiciydi. Beni en çok etkileyen, lezzetlerin yanı sıra sunumlardaki espriydi. Kozalak şeklinde pirinç patlakları, yılbaşı ağacı şeklinde brokoli salatası, ıspanaklı ve pastırmalı volovanlar, avokado salatası, nefis sosuyla sezar salata, çıtır kadayıflı balkabağı tatlısı, bonfile ve kestaneli iç pilav oldu.
Bugünlük benden bu kadar. Zarif sofrası ve konukseverliği için sevgili Melis Akman'a çok teşekkür ediyor, harika enerjilerle ve yeni yıl dilekleriyle güzel evinden ayrılıyorum. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
MELİS'İN ÇİLEKLİ BEZESİ
BEZE İÇİN:
KREMA İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
Yapılışı: Beze için yumurta akı ve şekeri koyu kıvam alana kadar çırpıyoruz. Fırın tepsisine kağıt serip yağlıyoruz. Üzerine bezeyi yayıp 130 derecelik fırında 50-60 dakika pişiriyoruz. Krema için; krema ve vanilya harici tüm malzemeyi pişiriyoruz. Soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ilave edip çırpıyoruz. Servis ederken bezenin üzerine kremayı sürüp çilek ve bademle süslüyoruz.
KOZALAKLAR
Yapılışı: Pirinç patlaklarının üzerine balı gezdiriyoruz. Çikolatayı, sıcak margarinin içine döküyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Hepimizin evinde bulunan limon sıkacağının kapağı ile şekil veriyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
AĞAÇ SALATA
SÜSLEMEK İÇİN:
SOS İÇİN:
Yapılışı: Sebzeleri tek tek haşlıyoruz. Servis tabağına önce brokolileri ağaç şeklinde dizip üzerini diğer malzemeler ile süslüyoruz. Sos için malzemeleri karıştırıp ağacın üzerini süslüyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.