Geleneksel yılbaşı lezzetleri
2017 YILININ ÖNE ÇIKAN LEZZETLERİ NELERDİ?
SEBZELİ YILBAŞI HİNDİSİ
Yapılışı: Hindiyi yıkayıp temizliyoruz. Tuz ve limon suyu ile iyice ovup emmesini bekliyoruz. Yıkanan hindinin üzerinde kalan derilerini kesip derin bir kaba soğan, sarımsak, havuç, limon, biberiye, tuz, kekik, kereviz ve biraz zeytinyağı koyup karıştırıyoruz. Hindinin boşluğuna sebzeleri sıkı bir şekilde dolduruyoruz. Açık olan hindinin derilerini bir araya getirip sıkıca bağlıyoruz. Zetinyağı, tuz ve biber karışımını tüm yüzeylere iyice sürüp hindiyi, göğüs kısmı tepsinin yüzeyine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Hindiyi fırından alıp göğüs yukarıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirip tekrar fırına sürdükten sonra fırının sıcaklığını 220 dereceye artırıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
KESTANELİ İÇ PİLAV
Yapılışı: Kestaneleri haşlıyoruz. Bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Zeytinyağı ve çam fıstıklarını ekleyip kavuruyoruz. Soğanı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine sıcak suyu, baharatları, tuzu, kuş üzümünü ve bulyonu ekliyoruz. 20 dakika kadar pişirmemiz gerekiyor. Pişmesine az bir zaman kala haşladığımız kestaneleri üzerine atıyoruz, daha sonra karıştırıyoruz. Demlenmesini bekliyoruz. Kestaneli iç pilavımızı yılbaşında hindi dolması ve tavuk dolmasında kullanabilirsiniz.
KÜTÜK PASTA
İÇ KREMASI İÇİN:
DIŞ KREMASI İÇİN:
Yapılışı: İç kremayı hazırlıyoruz. Malzemeleri orta ateşte pişiriyoruz. Ardından margarin ve vanilyayı karıştırıyoruz. Hamur için; tüm malzemeleri çırpıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Keki yağlı kağıtla birlikte rulo yapıyoruz. Sonra rulonun içine kremayı sürüyoruz, tekrar rulo yapıyoruz. Pastanın üzerine de krema sürüyoruz. Ağaç şekli için çatal ile çiziyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.