İDİL ÇİMRİN

4. Ulusal aşçılık kampı’ndayız

İdilika'nın Mutfağı bugün, aşçılar diyarı Mengen'e konuk oluyor. Mengen'e gitme sebebimiz, bu sene dördüncüsü düzenlenen Ulusal Aşçılık Kampı idi. Kamp, Türkiye'nin dört bir yanındaki 47 üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, Aşçılık Programı ve Gemi Aşçılığı programında okuyan öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımı ile gerçekleşiyor. Ulusal Aşçılık Kampı, Aşçılık Okulu Mezunları Derneği'nin (AŞOMDER) katkılarıyla üç senedir düzenleniyor ve aşçı adaylarının gerek Türk, gerekse dünya mutfağı konusunda vizyonlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

KIRMIZI ET, TAVUK, HINDI

Öğrenciler kamp boyunca kırmızı et, tavuk, hindi, ördek gibi etlerin işleme ve pişirme yöntemlerinin yanı sıra, bulgurdan kinoaya, bakliyattan pirince, hamur işlerinden zeytinyağlılara, deniz ürünlerinden sushi'ye kadar geniş bir yelpazede eğitim aldı. Destekçilerin katkılarıyla gerçekleşen kampta, aşçı adaylarına ayrıca sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminerler verildi. Beni bu projede en etkileyen kısım Mengen Aşçılık Okulu mezunlarının, mezun oldukları okullarına yıllar sonra gelerek Türkiye'nin dört bir yanında gastronomi eğitimi alan aşçı adaylarına bir hafta süreyle eğitim vermeleri oldu. Profesyonel hayatlarında her biri son derece başarılı olan şeflerimizin, işlerini bırakıp büyük fedakarlıklar ile gönüllü olarak aşçılık mesleğini, hızlandırılmış bir kurs olarak vermek istemeleri çok etkiledi beni.Son gün, ben de onlarla beraber korteje katıldım.
NEFİS YEMEKLER PİŞTİ
Kamp boyunca hem derslerde inanılmaz yemekler yapıldı, hem de şeflerin hazırladıkları öğle ve akşam yemekleri çok etkileyici idi.
Bugünlük benden bu kadar, Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
USTALARDAN KUZU İNCİK
4 adet kuzu incik
1 baş sarımsak
5 dal taze kekik
10 adet tane karabiber
Ayçiçek yağı
YAPILIŞI: Öncelikle kuzu inciklerin üzerinde bulunan fazla yağları, üst kısmından hafifçe sıyırıyoruz. Tencereye aldığımız kuzu inciklerin üzerine 1.5 çay bardağı su döküyoruz. Diğer malzemeleri de kuzu inciğin üzerine bırakıyoruz. Üzerini hiç hava almayacak şekilde folyo ile kaplıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atıyoruz. 25 dakika pişiriyoruz. 25 dakika geçtikten sonra ısıyı 130 dereceye ayarlayıp üç saat daha pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.