Ekmek kadayıfı
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. 170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Üç bardak şeker ve üç bardak kaynar su ile karameli hazırlıyoruz. Şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritiyoruz. Üzerine üç bardak kaynar suyu döküp kaynatıyoruz.
Krema için; Hindistan cevizi ve vanilya haricindeki tüm malzemeyi karıştırarak pişiriyoruz. Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Soğuyan kekimizi enlemesine ikiye bölüyoruz, önce alt kısmı tekrar pişirdiğimiz tepsiye koyuyoruz. İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetimizin yarısını alt kısma döküyoruz. Ortaya kremamızı yayıyoruz. Üst kısmı da dikkatlice yerleştirilip kalan şerbeti döküyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.