Evde turta yapıyoruz!
ÇİKOLATALI TURTA
MALZEMELER
YAPILIŞI:
İlk önce fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Kek kalıbını yağlıyoruz ve yağlı kağıt koyuyoruz. Üzerine bademleri ve çikolataları iyice parçalıyoruz. Bir kapta yumurta akını çırpıyoruz. Şekerini yavaşça ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Badem ve çikolatalı karışıma koyup karıştırıyoruz. Daha sonra hurmaları ekliyoruz. Hazırladığımız karışımı kalıba döküyoruz. Fırında 30 dakika pişiriyoruz. Kremasını hazırlamak için, kremayı ve ekstra şekeri köpürtüyoruz. Düzgün bir şekilde kekin üzerine sürüyoruz.
BÖĞÜRTLENLİ TURTA
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Margarini, yumurtayı ve şekeri elimizle iyice karıştırıyoruz. Un, fındık, tarçın ve karanfil tozunu ekliyoruz. Yavaş yavaş margarin ekleyip yoğuruyoruz. Hamurun 3/4'ünü kalıba yayıyoruz. Altına yağlı kağıt yayabilirsiniz. Üstüne reçeli sürüyoruz. Kalan hamurla şeritler yaparak turtanın üstünü süslüyoruz. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
ELMALI TURTA
MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
İÇİ İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI:
Hamuru yoğuracağımız kaba erittiğimiz margarin, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırıyoruz. Daha sonra aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Elmaları rendeliyoruz. Bir tencereye alıp şekeri ekliyoruz. Elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ocaktan alıp tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Turtayı pişireceğimiz kabı hafif sıvı yağ ile yağlıyoruz. Hamurun bir kısmını üst şeritleri için ayırıyoruz. Hamuru kabımıza yayıyoruz. Elma harcını hamurun üzerine yayıyoruz. Üstüne şeritleri koyup yumurta sarısı sürüyoruz. Elmalı turtayı 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Turta piştikten sonra üstüne pudra şekeri serpiyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.