Karnabaharlı tarifler
Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda; seveni de, sevmeyeni de bol olan karnabahara yer verdim. Çorbasından salatasına, kıymalı yemeğine ve lalangasına kadar birçok yemek alternatifi sunan, her derde deva bu şirin sebze ile bakın neler yaptım...
SEBZELERDEN KÖFTE
Sebze köfteleri ve sebzelerden mücver yapma işi, sebze yemeyen çocuklar için harika bir hile. Karnabahar, köfte olmak için harika bir dokuya, lezzete ve kıvama sahip ve sadece yemeğini pişirerek sunmaya uğraşmak aslında çok makul bir fikir değil. Zira su ile pişmiş karnabaharın yaydığı kokuyu sevmeyen birçok kişi vardır ve meraklısı harici herhangi birine karnabahar yemeği sunmak çok da iyi bir fikir değildir. Size bugün verdiğim karnabaharlı köfte tarifini mutfak defterinize not etmenizi tavsiye ederim, çünkü brokoliden pırasaya birçok sebze ile yapmak mümkün. Böylece son derece uygun bir aperatif ya da yanında yoğurtlu bir dip sos ile kokteyllerde servis edilebilecek lezzetli bir ara sıcak olabilir.
Bugünlük bu kadar, bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
KARNABAHAR TOPLARI
MALZEMELER
İÇİ İÇİN:
BULAMAK İÇİN:
KARNABAHAR KÖPOĞLU
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Karnabaharı haşlayıp çatalla eziyoruz. Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpıyoruz ve ezilmiş karnabaharla karıştırıyoruz. Sos için; domatesleri rendeleyip diğer malzemelerle birlikte pişiriyoruz. Servis tabağına yoğurtlu karnabaharı koyuyoruz ve üzerine sosu gezdiriyoruz.
KARNABAHARLI TORTİLLA
MALZEMELER
SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Sos malzemesini bir taşım pişiriyoruz. Tortillaların üzerine sosu sürüyoruz. Üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz. Diğer malzemeleri minik minik yerleştiriyoruz. Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerindeki kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.