Karabuğdaylı lezzetler
Herkese merhabalar.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sağlık dostu yemekler var.
Hayatını mutfağa adamış biri olarak, hafif tombiş biriydim ancak artık bu gidişata dur demek istiyordum.
Bu kadar yemeğin içinde olunca hafif toplu olmam kaçınılmazdı esasen. Sabah-akşam üretimin tam içerisindeyim ve yemek üretmediğim zamanlarda da yemek kitapları okuyor, yemek dergilerine bakıyor, hiçbir şey bulamazsam yabancı blog'lardan yemek tarifleri çeviriyorum.
Ancak şimdilerde diyete başladım. Diyet programımda bazen karabuğday unu ile ekmek yaptım, kızartıp kahvaltımda yedim. Bazen de karabuğdayı salata olarak tükettim.
Karabuğday; diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol, obezite ve çölyak gibi çeşitli sağlık sorunlarına karşı kullanılması önerilen sağlıklı besinlerden biri. Hafif aromalı, pek baskın olmayan, bulgura benzeyen bir tadı var.
Şimdi reçetelerimi sizlerle paylaşıyorum; bakın İdilika karabuğdaydan neler yapıyor.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
KARABUĞDAY KÖFTESİ
MALZEMELER
PIŞIRMEK IÇIN:
YAPILIŞI: Bütün köfte malzemesini yoğuruyoruz. Köfte şeklini veriyoruz. Önce un, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından ekmek kırıntısına buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp kızarana kadar, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Karabuğday köftesini kızartırsanız, enfes olacaktır.
KARABUĞDAY UNU İLE EKMEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bir kaba unu, mısır ununu, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağını ve azar azar suyu ilave edip iyice yoğuruyoruz. Yağladığımız kaba eşit şekilde döküyoruz ya da çok az un ilavesiyle ekmek şeklini veriyoruz. Sonra üzerine elimizle su sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişiriyoruz. Ekmeğimizi bir süre dinlendirip servis yapıyoruz.
PÜF NOKTASI
Karabuğday ekmeğinin içine ceviz ve incir ilavesi yaparak çok şık ekmekler elde edebilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.