Pişmaniyeyi yemeyen pişman
PİŞMANİYELİ KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ, süt ve yoğurt ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve karbonatı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Karışımın içerisine portakal kabuğu rendeliyoruz ve fındık ya da kırılmış kayısı çekirdiği ilave edip karıştırıyoruz. Kek kalıbımızı yağlıyoruz. Karışımın yarısını kalıbın içine döküyoruz. Üzerine iki pişmaniyeyi yayıyoruz. Kalan kek karışımını da döküyoruz. Daha önceden ısıtılmış 175 –180 derece fırında pişene kadar tutuyoruz.
PİŞMANİYE
MALZEMELER
YAPILIŞI:
2.5 su bardağı şekeri, bir su bardağı su ile karıştırıp kaynatmaya başlıyoruz. Bir yandan da iki kase unumuzu tavamıza alarak kavuruyoruz. Kaynamakta olan şerbetin kıvam aldığını anlamak için soğuk suya bir damla damlatıyoruz, macun kıvamına gelince alıyoruz. Bu arada içine limon tuzu atıyoruz. Tepsimizin üzerini tereyağı ile yağlıyoruz, altına ise buz kalıpları koyup tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. İyice macun kıvamına gelince elimize alıyoruz. Önceden hazırlamış olduğumuz unu, masa ya da tezgaha döküyoruz . Macunu kopartmadan una yediriyoruz ve çekerek halka yapıyoruz.
PİŞMANİYELİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Bir tencereye toz şekeri, sütü, unu ve yumurtanın sarısını koyup çırpıyoruz. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırıyoruz. Koyulaştıktan sonra içine vanilyayı ekliyoruz, sonra ocaktan alıyoruz ve ılıtıyoruz. Ilıdıktan sonra labne peynirini de ekliyoruz, bütün malzemeyi mikserle çırpıyoruz. Son olarak servis kaselerinin altına bir miktar pişmaniye koyuyoruz. Üzerine muhallebimizi döküyoruz. En üste de yine biraz pişmaniye koyuyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.