3 nefis Brunch tarifi
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, son yıllarda çok popüler olan kahvalti ve öğle yemeği arasında tercih edilen brunch tariflerine yer veriyorum.
İngilizce bir kelime olan brunch, Türkçe'de kahvaltı ile öğle yemeğini birleştiren öğün anlamına geliyor.
Bilinen serpme kahvaltının bir tık daha çeşitlisi olan brunch'ın içinde olmazsa olmaz Türk kahvaltı seçenekleri yer alsa da, mutlaka kek, poğaça, sandviç ve tatlı çeşitleri de bulunur.
Pazar kahvaltısını yapan bünyeler, gün boyu brunch sofrasına devam edebilsin diye öğle yemeğine uygun birkaç seçenek de mutlaka brunch sofrasında yer alır.
Yani anlayacağınız, brunch kültürü biz Türkler'in elinde daha çeşitli, daha alternatifli ve daha karmaşık bir hal almıştır.
Hadi bakalım İdilika'nın brunch büfesine buyurun... Yeni yılda yeni umutlar, yeni lezzetler, size neler sunuyorum neler...
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile. Şimdiden hepinize afiyet olsun...
YAPILIŞI: Yumurtalarla şekeri bembeyaz oluncaya dek çırpıyoruz. Yağı ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Vaniya, tarçın, zencefil, kakaoyu da ilave edip karıştırıyoruz. Elenmiş unu ve unlanmış damla çikolatayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Hamuru, yağlanıp unlanmış kek kalıbına döküyoruz, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Sosu pişiriyoruz ve kekin üzerine döküyoruz. Antep fıstıkları ile süsleyerek servis ediyoruz.
MALZEMELER
SOS IÇIN:
MEYVELİ POP TOP
MALZEMELER
YAPILIŞI: Elma ve armudun kabuklarını soyup rendeliyoruz ve suyunu iyice sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve diğer tüm malzemeyi bir kapta yoğuruyoruz. Harçtan minik toplar koparıp yuvarlıyoruz. Hindistan cevizine bulayarak servis ediyoruz.
OTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER
ÜZERI İÇIN:
YAPILIŞI: Bir kaba çatal ile ezdiğimiz orta yağlı beyaz peyniri ve tereyağını koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine yumurtaları, yoğurdu, ince ince doğradığımız maydanozu, sıvı yağı, kabartma tozunu, pul biberi ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Daha sonra azar azar unu ilave edip çok hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Üzeri için; bir kaseye yumurta sarısını ve tuzu koyup çırpıyoruz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.